Den store foten får skjermen til å ta veldig stor plass på skrivebordet.

Acer X34A

Bred skjerm med godt bilde.

av #Skjerm #Acer
8.2

De fleste skjermer vi tester, er i det utbredte 16 : 9-formatet, som også brukes i de aller fleste tv-skjermer. Den nye 21 : 9-skjermen fra Acer, X34A, er veldig bred og er nok først og fremst beregnet på dem som ellers ville brukt to skjermer ved siden av hverandre.

Skjermen er lett buet, og det er en fordel når man sitter nær en skjerm som er så bred, fordi man unngår en for skarp synsvinkel på ytterkantene av skjermen.

Oppløsningen er høy, og skjermen viste et flott bilde så snart vi koblet den til, uten av vi måtte endre innstillingene. Skulle man føle for å justere, er det en enkel sak med de fysiske knappene som sitter nederst på skjermen.

Skjermen har svært god kontrast. Det ser man best i mørke bilder, der X34A briljerer med god detaljgjengivelse. Heldigvis er også oppløsningen på den store skjermen tilstrekkelig til at bildet fremstår som skarpt, også når man sitter svært nær.

Acer X34A er utstyrt med Nvidias G Sync-teknologi, som bidrar til bedre bilder når det skal vises mange bilder i sekundet i dataspill. Skjermen er også fin hvis du bruker programmer som krever mye plass i bredden, eller hvis du gjerne vil ha flere vinduer åpne ved siden av hverandre.

De innebygde høyttalerne virker litt overflødige. Lydkvaliteten kan ikke måle seg med et par separate høyttalere eller et sett hodetelefoner. Egentlig er de ikke egnet til stort mer enn systemlydene i Windows.

Skjermen har en ganske enorm fot. De gjør at skjermen står svært stødig, men det bidrar også til at den tar veldig stor plass. Skjermen krever kort sagt et digert skrivebord.

Forhandler og pris:

www.prisjakt.no

 

+ Flott bilde i bredt format

+ Buet skjerm

 

– Svært plasskrevende

– Middelmådig lyd

Konklusjon

Acers superbrede skjerm er et godt, men litt dyrt alternativ til å ha to skjermer på skrivebordet.

Spesifikasjoner

Merke
Acer
Størrelse
34 tommer
Oppløsning
3440 x 1440 piksler
Lysstyrke
300 cd/m²
Format
21 : 9
Paneltype
IPS
Høyttalere
Ja
Betraktningsvinkel
-
Strømforbrug
64 W, 500 mW (standby)
Responstid
4 ms
Mål
82,5 x 58,6 x 30,9 cm
Vekt
7,4 kg