Acer XR382CQK

Toppmodellen fra Acer er en bred, buet skjerm med klare farger.

av Emil Maischnack Jensen #Skjerm #Acer
9.1

Enkelte produkter forandrer alt, og det var følelsen jeg hadde da jeg løftet Acer XR382CQK ut av esken. Den 37,5 tommer store skjermen i 21 : 9-format tronet foran meg med sin enorme buede skjerm og tre kraftige metallføtter.

Det er lett å justere skjermen i høyderetningen og fra side til side, og det tok ikke mange minuttene å få stablet den opp på skrivebordet, der den riktignok tok mer plass enn de to skjermene den erstattet.

Kontaktene på baksiden er plassert slik at det er nesten umulig å nå dem uten å legge ned skjermen. Det er ganske kranglete med tanke på hvor stor og tung den er. Skjerm og pc fant hverandre ikke automatisk da de først var koblet sammen, og det krevde en del leting i diverse menyen før vi fikk bilde på skjermen.

Deretter gikk heldigvis alt så mye bedre. Skjermen er en fornøyelse å jobbe med fra føste stund, selv om det krever litt tilvenning før man får full oversikt over den store skjermflaten. Allerede fra neste arbeidsdag var det likevel klart at det ikke var noe alternativ å gå tilbake til to separate skjermer igjen.

Acer XR382CQK er lys og behagelig å jobbe med og har en oppløsning på 3840 x 1600 piksler. Det er mer enn tilstrekkelig, selv på en så stor skjerm som dette.

Lyden i skjermen imponerer derimot ingen. Den er verken særlig kraftfull eller særlig klar. På den annen side er det vel de færreste som investerer i en skjerm til denne prisen, som tar til takke med de innebygde høyttalerne. Vi anbefaler i hvert fall at du bruker et par gode høyttalere eller hodetelefoner.

Bortsett fra det er det vanskelig å finne noe å utsette på den store skjermen. Den er et særdeles godt verktøy for så vel dataspillere som for profesjonelle brukere som normalt arbeider med to skjermer.

 

+ Fantastisk stor skjerm

+ Høy oppløsning og klare farger

– Kontaktene er vanskelig tilgjengelige

– Dårlig lydgjengivelse

Konklusjon

Den er litt kranglete å sette opp, og kontaktene er vanskelig tilgjengelige, men skjermen er en fantastisk opplevelse så snart alt virker.

Spesifikasjoner

Merke
Acer
Størrelse
37,5"
Oppløsning
3840x1600 piksler
Kontrast
100000000:1
Lysstyrke
300 cd/m2
Format
21:9
Tilkobling
HDMI/HDMI(MHL)/DP/DP/Type c
Paneltype
LED
Høyttalere
2 x 7W
Betraktningsvinkel
178 grader
Strømforbrug
19,5V
Responstid
5ms
Mål
58,5 x 90 cm
Vekt
11 kg