"Skyklapperne" holder generende lys væk fra skærmen.

Acer XV273K

Acers nye 27-tommers Nitro XV273K er høy, men så får du også en virkelig god skjerm for pengene.

av #Skjerm #Acer
9.1

Du må betale en del for den nye 27-tommers Acer-skjermen Nitro XV273K, men kvalitet koster, og du får en svært god skjerm for pengene. Oppløsningen er på 3840 x 2160 piksler, og bildet er usedvanlig skarpt. Oppdateringsfrekvensen er på 144 Hz, og skjermen har AMD FreeSync som synkroniserer skjermbildene med et AMD-skjermkort, hvis du har et slikt i maskinen. Det gir en spillopplevelse som er fullstendig fri for hakking i bildet. Bildet har høy kontrast og god lysintensitet, men du skal ikke flytte deg mye til en av sidene før bildet blir mørkere.

Skjermen kan vippes, heve, senkes og vris som du ønsker, slik at du kan få en optimal arbeidsstilling. Det eneste vi savner når det gjelder ergonomi, er muligheten til å sette skjermen på høykant. Tilkoblingene på baksiden vender nemlig nedover, og det gjør det vanskelig å se dem når skjermen står på bordet.

Også knappene for forskjellige innstillinger sitter på baksiden, så du må føle deg frem. Det gjør det forholdsvis plundrete å endre innstillingene.

Det følger også med tre «skylapper». De kan monteres på sidene og over skjermen, slik at du unngår sjenerende reflekser fra lys i omgivelsene. Små skruer på disse platene gjør det lett å feste dem. Resultatet er suverent, men det får også skjermen til å virke ganske ruvende på et lite skrivebord.


Godt bilde

Praktiske «skyklapper»

– Kan ikke roteres

Konklusjon

Acers nye 27-tommers Nitro XV273K er høy, men så får du også en virkelig god skjerm for pengene.

Spesifikasjoner

Merke
Acer
Størrelse
27 tommer
Oppløsning
3840 x 2160 piksler
Kontrast
1000:1
Lysstyrke
350 cd/m²
Format
16:9
Tilkobling
2 x HDMI-in, 2 x DisplayPort, 1 x USB 3.0 Upstream, 4 x USB 3.0
Paneltype
IPS
Mål
629 mm x 541 mm x 307.2 mm