AOC 16G3 støttes af en metalklap på bagsiden, og der er en tilsvarende klap, så du kan stille skærmen på højkant.

AOC 16G3

AOC 16G3 er den billigste bærbare skjermen vi har testet, men så lever den heller ikke helt opp til de litt dyrere konkurrentene.

av Morten Skeldal Østergaard #Skjerm #AOC
7.1

Den lave prisen er helt klart det mest åpenbare salgsargumentet for den bærbare AOC 16G3-skjermen. Derimot er ikke bildekvaliteten helt på høyde med litt dyrere skjermer av samme type.

Lysstyrken og kontrasten er ikke direkte  imponerende, så du bør ikke regne med å bruke AOC 16G3 der det er altfor lyst. Oppløsningen er Full HD, og det gir god skarphet på de 15,6 tommene, som altså er samme størrelse som skjermen på en vanlig bærbar pc.

HDMI- og USB-C-kabler er inkludert, slik at du kan koble til det meste av utstyr som kan levere bilder til en ekstern skjerm. Det mest opplagte er nok å bruke skjermen til å utvide skjermarealet på en bærbar pc eller til å levere ett stort bilde, slik at du kan ta kontor­arbeidet fra mobilen når du er på farten. Det siste krever riktignok at mobilen kan levere videosignal via USB-C, så det må du i så fall sjekke.

Du kan åpne to klaffer som fungerer som støttebein på baksiden, slik at du både kan stille opp skjermen som vanlig med et bredt bilde i 16:9-format, eller på høykant, hvis det er det mest praktiske.

Det har blitt plass til et par brukbare høyttalere på sidene av skjermen, og de gir faktisk en hørbar stereo­effekt når du bruker skjermen i landskapsformat og ikke sitter altfor langt unna.

Dessverre har ikke skjermen batteridrift, så AOC 16G3 er avhengig av ekstern strøm. Det har sikkert bidratt til å holde både pris og vekt nede, men det begrenser naturligvis også bruksområdet.

Når du har med deg skjermen, kan du legge den i det medfølgende etuiet av neopren. Da er den i hvert fall beskyttet mot riper, men den tåler neppe særlig store fysiske belastninger, så det er lurt å legge skjermen i både etuiet og i pc-vesken når man er på farten.


+ God lyd

+ Lett å ta med

– Bildekvaliteten er litt skuffende

Conclusion

AOC 16G3 er den billigste bærbare skjermen vi har testet, men så lever den heller ikke helt opp til de litt dyrere konkurrentene.

Spesifikasjoner

Merke
AOC
Størrelse
15,6"
Oppløsning
1920 x 1080 pixels
Kontrast
1000:1
Lysstyrke
250 cd/m²
Format
16:9
Tilkobling
HDMI, USB-C
Paneltype
IPS
Betraktningsvinkel
178° / 178°
Strømforbrug
10 watt
Responstid
4 ms
Mål
2 x 1 watt