Skærmens cover kan foldes sammen og bruges som støtte.

AOC 16T2

AOC 16T2 gir deg ekstra skjermplass til den bærbare datamaskinen, men kontrasten kunne vært bedre.

av Morten Skeldal Østergaard #Skjerm #AOC
6.8

Den bærbare AOC 16T2-skjermen gir deg ekstra skjermplass når du er på farten. Det er imidlertid langt fra den beste av denne skjermtypen vi har testet.

Skjermen er 15,6 tommer i diameter. Det er det samme som for mange bærbare, og det er naturlig å bruke AOC 16T2 som ekstra skjerm til en bærbar pc.

Tilkoblingen skjer enten med den medfølgende HDMI til Micro HDMI-kabelen eller med en USB-Ckabel. Den første løsningen fungerer nok i de fleste sammenhenger, men hvis du vil ha fullt utbytte av skjermen, bør du bruke USB-C, som både leverer strøm og sørger for at du kan bruke berøringsskjermen. Den fungerer nemlig ikke hvis du bare kobler til skjermen via HDMI.

Skjermen er ikke så lyssterk, så du må finne en halvmørk krok for å kunne se tydelig hva som skjer på den. Da får du en bildekvalitet som er på nivå med en gjennomsnittlig bærbar pc. Bildet er skarpt i Full HD-oppløsning, men kontrasten er ikke spesielt god.

Det er USB-C-porter på begge sider av skjermen, og det gjør det enkelt å sette den opp i de fleste miljøer. Med i pakken følger det et smart magnetisk deksel som beskytter skjermen når du transporterer den. Dekselet kan brettes sammen og fungere som støtte slik at skjermen står oppreist.

Skjermens interne batteri lades når den er koblet til en strømkilde via USB-C-kontakten. Vi kunne jobbe i ca. fire timer på batteridrift etter at vi hadde trukket ut kontakten.

AOC 16T2 virker litt løs i skjøtene mellom den forreste kanten og resten av kabinettet, og helhetsinntrykket av skjermen er at den ikke lever helt opp til den høye prisen.

 


+ Smart deksel

+ USB-C på begge sider

– Lav kontrast

– Litt løs i skjøtene

Conclusion

AOC 16T2 gir deg ekstra skjermplass til den bærbare datamaskinen, men kontrasten kunne vært bedre.

Spesifikasjoner

Merke
AOC
Størrelse
15,6 tommer
Oppløsning
1920 x 1080 pixels
Kontrast
700:1
Lysstyrke
250 cd/m²
Format
16:9
Tilkobling
2 x USB C, 1 x Micro-HDMI
Paneltype
IPS
Høyttalere
Ja
Responstid
4 ms
Mål
44 x 29 x 8 cm
Vekt
0,99 kg