Der er meget smalle kanter om skærmen i siderne og foroven.

AOC 27V5CE / BK

AOC har spart på rett sted og bygd en skjerm som de fleste vil være fornøyde med.

av Morten Skeldal Østergaard #Skjerm #AOC
8.1

AOC har forsøkt å levere et godt bilde til en overkommelig pris med skjermen 27V5CE – og det har de faktisk klart.

Du må imidlertid leve med en del mangler, for du kan f.eks. ikke vri på skjermen på foten hvis du skulle få lyst til det. Det finnes også et litt lite utvalg av tilkoblinger. Du får bare én HDMI-inngang og én USB-C-port til f.eks. en bærbar pc.

Skjermpanelet er IPS, og det gir fine, naturlige farger og noen brede betraktningsvinkler slik at du ikke trenger å se helt vinkelrett på skjermen for å kunne se bildet.

Skjermen er jevnt belyst, og bildet er faktisk så bra at de fleste vil være fornøyde med å bruke 27V5CE som sin faste dataskjerm til Windows-maskinen. Legg til et par skikkelige, innebygde høyttalere, og du har en god allround-skjerm til en fornuftig pris.

Som en ekstra bonus kan skjermen brukes som USB-hub når du har koblet den til datamaskinen via en USB-C-kabel. Det sitter fire vanlige USB-porter nederst på skjermen slik at du for eksempel enkelt kan koble til mus og tastatur.

AOC kaller selv skjermen kantløs, men det er likevel en svært smal kant rundt skjermen. Det er imidlertid ikke mer enn at du uten problemer vil kunne sette to eksemplarer av 27V5CE ved siden av hverandre hvis du skulle få lyst til å bruke to skjermer samtidig når du skal jobbe med datamaskinen.


+ God skjerm til prisen

+ Innebygd USB-hub

– Få innganger

Conclusion

AOC har spart på rett sted og bygd en skjerm som de fleste vil være fornøyde med.

Spesifikasjoner

Merke
AOC
Oppløsning
1920 x 1080 pixels
Kontrast
1000:1
Lysstyrke
300 cd/m²
Format
16:9
Tilkobling
HMDI, USB-C
Paneltype
IPS
Høyttalere
2 x 3 watt
Betraktningsvinkel
178 °/178 °
Strømforbrug
30 watt
Responstid
4 ms
Mål
61,3 x 36,3 x 4,4 cm
Vekt
3,49 kg