Test av AOC AG352UCG6

AOC AG352UCG6 35 tommer

AOC's nyeste buede skjerm er fin å se på og svært behagelig i bruk.

av #Skjerm #AOC
9.0

Det AOC mangler i evnen til å lage fengende navn, tar de igjen i evnen til å lage flotte skjermer. AOC AG­352UCG6 er det nyeste skuddet på stammen. Den 35 tommer store og buede skjermen tar riktignok stor plass på skrivebordet, men så erstatter den også fint to mindre skjermer. Det brede formatet gjør nemlig at du kan ha to store vinduer åpne side om side på én gang, uten at det blir trangt om plassen.

Det er lett å sette sammen skjerm og fot. Foten klikkes fast på bak­siden av skjermen og festes med fire medfølgende skruer. Deretter kan du vende og snu på skjermen som det passer deg, og det fungerer mye lettere og mer glidende enn på de fleste andre skjermer vi har prøvd.

AG352UCG6 er en usedvanlig klar og skarp skjerm og har en oppløsning på
3440 x 1440 piksler, og bildet føles virker både naturlig og riktig. Skjermen kan settes opp med en oppdateringsfrekvens på opptil 120 Hz, og det bør holde for alle andre enn de mest kresne spillbrukerne. Det er svært få som ser forskjell når frekvensen blir høyere enn 120 Hz.

I daglig bruk er den store skjermen behagelig å hvile øynene på. Det er lett å føle seg litt sjøsyk av store, bude skjermer, men det skjer ikke med denne skjermen. At skjermen er buet kan nok virke som en gimmick og et salgstriks, men den subjektive opplevelsen er at man får et bedre bilde når det er noenlunde lik avstand fra øyne til skjerm over hele skjermflaten.

Skjermen er kort sagt en fryd å bruke, men mindre bør man ikke forvente til denne prisen.

 

+ Overbevisende godt bilde

+ Enkle justeringsmuligheter

+ Bred nok til flere oppgaver samtidig

– Dyr

Konklusjon

AOC AG352UCG6 er en fantastisk skjerm som både er fin å se på, enkel i bruk og bred nok til flere oppgaver samtidig, men billig er den ikke.

Spesifikasjoner

Merke
AOC
Størrelse
35 tommer
Oppløsning
3440 x 1440 piksler
Kontrast
2500 : 1
Format
21:9
Tilkobling
HDMI, DP
Høyttalere
2W x 2
Betraktningsvinkel
178 grader
Strømforbrug
70W
Responstid
4 ms