Foten er ikke spesielt stabil, så skjermen bør ha et solid skrivebord å stå på.

AOC G2590FX

AOC-skjerm leverer et godt bilde og har imponerende mange spillfunksjoner – spesielt med tanke på prisen.

av #Skjerm #AOC
8.2

AOC G2590FX er en skjerm som prismessig plasserer seg omtrent midt på treet for 25-tommers skjermer.

Panelet som benyttes til å vise bildet, er riktignok av den rimeligere TN-typen, men bildet er lyssterkt og godt. Betraktningsvinkelen er imidlertid begrenset, så bildet er best når du ser det rett forfra. Nettopp derfor er det også irriterende at det ikke er mulig å heve skjermen, men den kan i det minste vippes og dreies på foten. Foten ser for øvrig ut til å være et av områdene der AOC har spart for å holde prisen nede. Selve skjermen vipper lett frem og tilbake hvis ikke foten ikke står godt plantet på et solid skrivebord.

Det er en ytterst smal kant langs sidene og toppen av skjermen, noe som bidrar til det lette og elegant inntrykket.

I dag er ikke Full HD-oppløsning særlig imponerende med tanke på at vi begynner å venne oss til Ultra HD-skjermer med fire ganger så mange piksler. Fordi G2590FX ikke er større enn den er, er bildet likevel skarpt og godt.

G2590FX har også en rekke funksjoner som tar hensyn til spillere: Det er for eksempel flere profiler å velge mellom når man skal spille. Dermed kan du velge skjerminnstillinger etter spillsjanger, slik at du får riktige farger enten du spiller skytespill eller kjører billøp.

Skjermen har en oppdateringsfrekvens på 144 Hz, og har du et skjermkort fra AMD, kan du bruke FreeSync-funksjonen til å få skjerm og pc til å kommunisere bedre. Dermed unngår man hakking i bildet. Hvis du har et nyere skjermkort fra Nvidia, kan du bruke selskapets G-SYNC-teknologi til å få en helt flimmerfri opplevelse. Du må bare passe på at driveren til kortet er den oppdateringen som ble lansert i midten av januar.                                                                                  

Konklusjon

AOC-skjerm leverer et godt bilde og har imponerende mange spillfunksjoner – spesielt med tanke på prisen.

Spesifikasjoner

Merke
AOC
Størrelse
24,5 tommer
Oppløsning
1920 x 1080 piksler
Kontrast
1000:1
Lysstyrke
400 cd/m2
Format
16:9
Tilkobling
VGA, DisplayPort, 2 x HDMI
Paneltype
TN
Mål
55,8 x 42,3 x 19,97 cm