AOC g2590px

AOC g2590px

AOC g2590px utfordrer konkurrenter som Asus og Samsung, både når det gjelder design og spesifikasjoner.

av #Skjerm #AOC
8.0

Dataskjermer fra AOC har lenge vært kjent som et rimelig alternativ til merker som Samsung og Asus, men AOC er i ferd med å gjøre noe med ryktet som «billigmerke». AOC lager kort sagt svært gode skjermer til fornuftige priser, og g2590px er ikke noe unntak.

Skjermen imponerer allerede når vi pakker den ut. Designen er stilren med nesten usynlige kanter langs toppen og sidene, og en smal kant av rødlakkert metall langs den nederste langsiden. Designen minner så mye om Acers Predator XB1-serie at det er nærliggende å beskylde AOC for å plagiere, men derfor er det heller ingenting å si på utseendet.

Det er lett å rotere skjermen for høykantvisning, noe som kan være praktisk i flere sammenhenger, og ikke minst når man skal ta den i bruk. Da er det lett å koble til de nødvendige kablene ved å rotere skjermen etter behov. AOC g2590px har to HDMI 1.4-utganger, en DisplayPort 1.2 samt én VGA-utgang. Dermed er det mulig å koble den til de fleste datamaskiner.

På baksiden finner du også en praktisk liten styrespak som brukes til å bla gjennom de ulike skjerminnstillingene. Blant disse finner vi en rekke forhåndsdefinerte profiler, hovedsakelig beregnet på dataspill, men du kan også velge å stille inn lys, kontrast og så videre fra bunnen av. Dessuten finnes det en liten USB-hub på baksiden med fire USB 3.0-utganger.

Fargene skuffer

AOC g2590px har flere imponerende spesifikasjoner, for eksempel en responstid på 1 ms og oppdateringsfrekvens på 144 Hz. Begge deler er viktig hvis du skal bruke skjermen til spill eller andre ting der skjermen må oppdatere bildet raskt.

Derimot blir vi skuffet over fargene, som generelt virker utvaskede og flate. Du kan redde noe av det ved å endre innstillingene, men helt bra blir det aldri. Skjermer med TN-panel har generelt dårligere fargegjengivelse enn skjermer med det dyrere IPS-panelet, men fargene på AOC g2590px er dårligere enn andre, nyere TN-skjermer, for eksempel Predator XB-serien fra Acer.

Når det er sagt, er AOC g2590px fortsatt en imponerende skjerm til prisen. Den har spesifikasjoner som tilsvarer dem du finner på langt dyrere skjermer, og det er heller ikke stort å utsette på design og materialvalg. Den dårlige fargegjengivelse trekker likevel ned en del i sammendraget.

 

Laveste pris på AOC g2590px finner du her:

www.prisjakt.no

 

+Imponerende spesifikasjoner

+Lav pris

-Dårlige farger

Konklusjon

På svært mange punkter er AOC g2590px et godt valg for prisbevisste kjøpere, men den skuffende fargegjengivelsen gjør at den ikke kan anbefales til for eksempel bildebehandling.

Spesifikasjoner

Merke
AOC
Størrelse
24,5"
Oppløsning
1920x1080 (Full HD)
Kontrast
1000:1
Lysstyrke
400 Nits
Format
16:9
Tilkobling
HDMI 1.4, DisplayPort 1.2, VGA
Paneltype
TN
Høyttalere
Ja, 2x2 W
Betraktningsvinkel
170 grader horisontalt/160 grader vertikalt
Strømforbrug
28 W
Responstid
1 ms
Mål
55,9 x 19,9 x 51,3 cm
Vekt
5,4 kg
Annet
Integrert USB-hub med 4 x USB 3.0