Det store hul i armen, der holder skærmen, kan bruges til at holde sammen på skærmens kabler.

AOC Q27P2Q

AOC Q27P2Q er en allsidig dataskjerm til hjemmekontoret. Skjermen har gode ergonomiske innstillingsmuligheter.

av Morten Skeldal Østergaard #Skjerm #AOC
8.0

Til tross for et litt knotete navn er AOC Q27P2Q en enkel og funksjonell kontorskjerm. Det er en 27-tommers skjerm som har et utmerket bilde til kontorarbeid. Men hvis du spiller dataspill, vil du nok foretrekke en skjerm med litt høyere oppdateringsfrekvens.

Bildet er skarpt i høy oppløsning og med god lysstyrke. Faktisk målte vi litt høyere lysstyrke enn de 300 cd/m² som AOC selv lover. Lyset er ikke helt likt fordelt over skjermens areal, men det la vi bare merke til på et mørkt bilde i et rom der lyset var slukket. Når skjermen viste et helt sort bilde fra datamaskinen, ble det vist i en mørkegrå nyanse, så kontrasten ikke er helt på topp. Ellers var fargene flotte uten at vi trengte å justere innstillingene først. Det er for øvrig ganske enkelt å finjustere skjermen, for det sitter en rekke knapper på forsiden og disse er merket med symboler som er veldig enkle å tyde. Utvalget av tilkoblinger er imidlertid ikke overveldende: Det er innganger for DisplayPort og HDMI. Du får også en litt overflødig analog VGA-inngang, som det er litt vanskelig å se hva du skal bruke til i 2022. 
I esken ligger det kabler til alle tre inngangene slik at du er klar til å koble Q27P2Q til datamaskinen så snart du har plassert skjermen på skrivebordet.

Det er ingen sak å sette sammen de tre delene av skjermen. Under foten er det en fingerskrue som holder armen. På baksiden trykkes den solide armen fast på skjermen med et betryggende «KLIKK». Det hele tar mindre enn to minutter. I armen finner du et stort hull som er perfekt til å holde styr på kablene slik at de ikke stikker ut på alle sider.

Ergonomisk kunne ikke skjermen vært mye bedre. Den kan vippes, dreies, heves og senkes etter hjertens lyst. Du kan til og med svinge den helt opp på høykant hvis du trenger det.

Det sitter et par USB-porter på siden som du kan bruke til f.eks. å lade en telefon. Her hadde det vært fint med en USB-C-port til nyere utstyr.


+ God ergonomi

+ Bedre lysstyrke enn lovet

– Kontrasten kunne vært bedre

Conclusion

AOC Q27P2Q er en allsidig dataskjerm til hjemmekontoret. Skjermen har gode ergonomiske innstillingsmuligheter.

Spesifikasjoner

Merke
AOC
Størrelse
27 tommer
Oppløsning
2560 x 1440 pixels
Kontrast
1000:1
Lysstyrke
300 cd/m²
Format
16:9
Tilkobling
HDMI, DisplayPort, VGA
Paneltype
IPS
Høyttalere
2 x 2 watt
Betraktningsvinkel
178°
Strømforbrug
28 watt
Responstid
4 ms
Mål
54,5 x 61,4 x 20 cm
Vekt
5,98 kg