Webkameraet er monteret som en klods på toppen af skærmen.

AOC Q27P3CW

Q27P3CW er en allsidig skjerm med blant annet et godt, innebygd nettkamera og alt du kan ønske deg av tilkoblinger.

av Morten Skeldal Østergaard #Skjerm #AOC
9.0

AOC Q27P3CW er en dataskjerm som egner seg spesielt god for hjemmekontoret. Den har da også de fleste tenkelige funksjoner.

Den mest iøynefallende er nett­kameraet, som er montert som en avlang kloss øverst på skjermen. Det kunne muligens vært løst noe mer elegant, men teknisk sett har vi ingenting å utsette på det. Kameraet leverer et bilde i Full HD-oppløsning, og det er klart bedre enn bildet fra kameraet i vår vanlige bærbare pc. Vil du være helt sikker på å at ingen følger med via kameraet, kan du rotere hele kameramodulen slik at kameraet peker ned mot skjermkanten. Av en eller annen grunn kan det også roteres 180 grader oppover, slik at det peker rett mot taket.

Ellers har skjermen god fargegjengivelse og kontrast, og de fleste vil være fornøyde med bildekvaliteten ved både bildebehandling, spill og kontorarbeid i Windows. Det er minimalt med gjenskinn i den matte overflaten, og vi hadde ingen problemer med å bruke skjermen selv om vi satt ved et vindu og det var sterk sol på utsiden. Hvis solen likevel skaper problemer, er det enkelt å rotere skjermen på stativet.

Du kan faktisk justere skjermen til nøyaktig den stillingen du foretrekker. Den kan skyves opp eller ned, og hvis du føler for det, kan du også rotere den nitti grader slik at du for eksempel får bedre oversikt over et langt tekstdokument på skjermen. Akkurat den operasjonen hemmes riktignok noe av at rotasjons­mekanismen på baksiden er ganske treg.

Skjermen har innebygde høyttalere, men gode er de ikke. De kan spille ganske høyt, og lyden kan være god nok til for eksempel videosamtaler, men vil du høre musikk, blir du fort lei av den spinkle lyden.

Knapperaden på fronten gjør det enkelt å justere skjermbildet etter eget ønske. De fleste andre skjermprodusenter har plassert disse kontrollene på undersiden. Det gir nok frontpanelet et renere utseende, men det er irriterende å måtte føle seg frem etter knappene. På AOC-skjermen har brukervennlighet seiret over designhensyn, og knappene er merket med tydelige symboler. Det er et eksempel flere burde følge.

Alle nødvendige kabler er inkludert. Det følger med både HDMI- og DisplayPort-kabler for å koble til pc-en, og du får også en USB-kabel for å overføre data til og fra skjermens innebygde USB-hub, der du for eksempel kan koble til tastatur og mus.


+ Flott bilde

+ Utmerket nettkamera

– Dårlige høyttalere

Conclusion

Q27P3CW er en allsidig skjerm med blant annet et godt, innebygd nettkamera og alt du kan ønske deg av tilkoblinger.

Spesifikasjoner

Merke
AOC
Størrelse
27"
Oppløsning
2650 x 1440 pixels
Kontrast
1000:1
Lysstyrke
350 cd/m²
Format
16:9
Tilkobling
2 x HDMI, 1 DisplayPort, 1 x USB-C, 4 x USB 3.2 Gen 1
Paneltype
IPS
Høyttalere
2 x 5 watt
Betraktningsvinkel
178°/178°
Strømforbrug
37 watt
Responstid
4 ms
Mål
60,5 x 52,7 x 29,6 cm
Vekt
6,9 kg