Den brede fod får skærmen til at stå sikkert fast på bordet.

ASUS CG32UQ

Den nye Asus-skjermen virker veldig lovende hvis man ser på spesifikasjonene, og testen vår bekrefter inntrykket.

av #Skjerm #ASUS
8.8

Hvis man bare ser på spesifikasjonene, skulle man tro at den nye Asus-skjermen er aldeles glitrende god, og inntrykket bekreftes når man prøver den i praksis.

Oppløsningen er Ultra HD (4K). Det betyr at den har fire ganger så mange bildepunkter som en «tradisjonell» Full HD-skjerm.

Bildet er overbevisende skarpt og godt. Vi hadde litt problemer med programmer som ganske enkelt ikke var klare for den høye oppløsningen på den 31,5 tommer store skjermen, og som derfor blir svært små på skjermen, men det er ikke Asus-skjermens feil.

Kontrasten er svært høy, noe som gjør at spesielt mørke bilder tar seg godt ut.

Du kan stille høyden på skjermen ved å skyve den opp og ned, og den kan vippes slik at du får helt riktig vinkel. Derimot er det ikke mulig å rotere den på foten, men det er også sjelden at man har behov for nettopp det.

På baksiden er det plassert en rekke med lysdioder langs kanten. De gir en viss behagelig bakgrunnsbelysning hvis du sitter i et mørkt rom. Baksiden er også forberedt for VESA-feste, slik at skjermen kan henges på veggen ved hjelp av et dertil egnet beslag. Når du har gjort det, kan skjermfoten brukes som en selvstendig USB-hub og holder for hodetelefoner. Det er smarte og praktiske detaljer.


+ Høy kontrast

+ Gjennomtenkt design

– Dyr

Konklusjon

Den nye Asus-skjermen virker veldig lovende hvis man ser på spesifikasjonene, og testen vår bekrefter inntrykket.

Spesifikasjoner

Merke
ASUS
Størrelse
31,5 tommer
Oppløsning
3840 x 2160 piksler
Lysstyrke
400 cd/m2
Format
16:9
Paneltype
VA
Betraktningsvinkel
178 grader
Strømforbrug
50 W
Responstid
5 ms (G2G)