ASUS MG279Q

ASUS MG279Q

En god skjerm fra Asus, men den er neppe verdt prisen hvis du ikke skal bruke den til spill.

av #Skjerm #ASUS
9.0

Asus MG279Q er en 27-tommers skjerm som først og fremst er beregnet på spillere. Andre kan også være med, men da bør man være klar over at man betaler ekstra for funksjoner man sannsynligvis ikke kommer til å bruke.

Skjermen er for eksempel utstyrt med en teknologi kalt AMD FreeSync, og oppdateringsfrekvensen er på 144 Hz. Begge deler skal få skjermen til å levere en glidende og flimmerfri opplevelse når man spiller de raskeste skytespillene. Det fungerer aldeles glimrende, og det finnes forhåndsinnstillinger for ulike spillsjangre. Det gjør at det er lett å endre skjerminnstillingene slik at de passer optimalt til oppgaven. Vær imidlertid klar over at maskinen må ha skjermkort fra AMD for at du skal ha glede av AMD FreeSync.

Bildet på MG279Q er skarpt og godt. Oppløsningen er på 2560 x 1440 piksler, men det finnes faktisk skjermer i den noe høyere Ultra HD-oppløsningen til en lavere pris, hvis det ikke er så nøye med spillfunksjonene.

Knapper på baksiden

Når du skal stille inn for eksempel farger eller lysstyrke, skjer det via knapper på baksiden av skjermen. Det er generelt ikke noen god idé å plassere knapper et sted der man ikke kan se dem, men Asus har i det minste sørget for at man kan kjenne forskjell på dem. Det er også litt spesielt at det sitter en liten styrespak over knappene. Ved å dytte på den er det forholdsvis enkelt å navigere i skjermmenyene. Noen god løsning er det likevel ikke.

Derimot har MG279Q svært gode fysiske justeringsmuligheter, slik at det er lett å stille inn skjermen slik at den passer til arbeidsplassen på hjemmekontoret. Foten er tung og solid, og mellom den og selve skjermen er et en robust arm som står absolutt stødig når man hever og senker eller vrir på skjermen.

 

Laveste pris finner du her:

www.prisjakt.no

 

+ God ergonomi

+ Suveren til spill

– Dyr

Konklusjon

Asus MG279Q er en virkelig god skjerm, men du bør bruke den til spill for at den skal være verdt prisen.

Spesifikasjoner

Merke
ASUS
Størrelse
27 tommer
Oppløsning
2560 x 1440 piksler
Kontrast
1000 : 1
Lysstyrke
350 cd/m2
Format
16 : 9
Tilkobling
2 x HDMI, 1 x DisplayPort, Mini DisplayPort
Paneltype
IPS
Høyttalere
Ja
Betraktningsvinkel
178 grader
Strømforbrug
38 watt
Responstid
4 ms
Mål
62,5 x 55,9 x 23,8 cm
Vekt
7,3 kg