Øverst på skærmen er der en lille holder til pennen.

ASUS PA169CDV ProArt Display 15.6

PA169CDV gør det nemt at tegne og skrive direkte på skjermen med den medfølgende pen.

av Morten Skeldal Østergaard #Skjerm #Asus
8.8

Asus PA169CDV fungerer som både data­skjerm og et fintfølende tegne- og skrivebrett til pc-en.

Det er bare å koble skjermen til data­maskinen med den medfølgende kabelen og finne frem pennen fra esken – så er du stort sett klar til å starte. Vi måtte riktignok fikle litt med innstillingene i Windows før samspillet mellom skjerm og penn fungerte helt som det skulle.

Skjermen kan fungere som en vanlig ekstraskjerm til en pc, men det er vanskelig å rettferdiggjøre den høye prisen hvis du ikke også har planer om å bruke den med den medfølgende pennen. I motsetning til de fleste be­røringsfølsomme skjermer er overflaten på PA169CDV matt. Det reduserer sjenerende gjenskinn fra lyskilder i omgivelsene. Det øverste laget er heller ikke helt glatt, og det får det til å føles nesten som å skrive på et stykke papir når man beveger pennen over skjermen.

PA169CDV reagerer momentant på alle pennestrøk, og du får en nesten virkelighetstro følelse av å tegne på papir. Det er heller ikke noe problem å styre Windows med pennen eller med fingertuppene.

Skjermen har god lysstyrke, og med cirka åtte millioner bildepunkter fordelt på de forholdsvis beskjedne 15,6 tommene er bildet også ekstremt skarpt og detaljert.

På baksiden av PA169CDV er det montert to støttebein som kan vippes ut hvis du heller vil ha skjermen til å stå oppreist, for eksempel når du vil bruke den som ekstraskjerm.

Rent fysisk lever ikke pennen helt opp til kvaliteten på skjermen. Den føles nærmest som et tomt plastrør og ligger merkelig lett i hånden når man skriver med den.


Virkelighetstro skrivefølelse

Skarpt og godt bilde

– Veldig dyr

Conclusion

PA169CDV gør det nemt at tegne og skrive direkte på skjermen med den medfølgende pen.

Spesifikasjoner

Merke
Asus
Størrelse
15,6"
Oppløsning
3840 x 2160 pixels
Kontrast
1200:1
Lysstyrke
450 cd/㎡
Format
16:9
Tilkobling
USB-C, HDMI
Paneltype
IPS
Betraktningsvinkel
178°/ 178°
Strømforbrug
15 watt
Responstid
10 ms (GTG)
Mål
37 x 23,7 x 1,2 cm
Vekt
1,1 kg