Benene kan klappes helt op, og foden kan let afmonteres, så skærmen er lige til at tage med.

ASUS ROG Strix XG16AHP-W

Ta XG16 med deg under armen når du vil ha en større skjerm med deg eller kanskje bare en ekstra skjerm for å koble til den bærbare datamaskinen din.

av Morten Skeldal Østergaard #Skjerm #Asus
8.3

ROG Strix XG16 er en bærbar 15,6” pc-skjerm som gir deg alt du får i en vanlig, stasjonær pc-skjerm.

Når skjermen er montert, ser den også ut som en ekte pc-skjerm. Den største forskjellen er bare at foten kan legges helt sammen, slik at den nesten ikke tar plass. Det er ganske imponerende, for det er en solid aluminiumsfot på tre ben, og skjermen kan både heves, senkes, vippes og dreies, slik at du får den beste arbeidsstillingen.

På baksiden av XG16 kan et stort plaststykke brettes ut og brukes som stativ til skjermen – og så kan du faktisk klare deg helt uten trefoten.

Flott skjerm med virkelig god fargegjengivelse. Oppdateringsfrekvensen på 144 Hz gir jevne bilder, og opplevelsen var også fin og flimmerfri da vi koblet skjermen til en pc og spilte på den. Kontrasten kunne imidlertid vært bedre, og dette var spesielt merkbart da vi testet XG16 under åpen himmel. Når solen skinner, er det nemlig svært vanskelig å se hva som foregår på skjermen.

ROG Strix XG16 har innebygd batteri. Under testen varte som regel batteriet i ca. to timer, så du kan ikke regne med å spille eller jobbe en hel dag uten en stikkontakt i nærheten.

Skjermen får strøm via en USB-Ckabel, og vi lyktes med å koble den til en stor nødlader. Da hadde vi plutselig nesten dobbelt så lang batteritid. Det optimale er imidlertid naturligvis å koble skjermen til en vanlig stikkontakt med den medfølgende strømforsyningen.

Du kan koble nesten alle enheter som kan bruke en skjerm, til XG16. Det er både USB-C- og HDMI-port på siden av skjermen, og det følger med kabler i esken for enkel tilkobling.

 


+ Bærbar

+ Flott bilde

– Svak batteritid

Conclusion

Ta XG16 med deg under armen når du vil ha en større skjerm med deg eller kanskje bare en ekstra skjerm for å koble til den bærbare datamaskinen din.

Spesifikasjoner

Merke
Asus
Størrelse
15,6
Oppløsning
1920 x 1080 pixels
Kontrast
800:1
Lysstyrke
300 nits
Format
16:9
Tilkobling
HDMI, USB-C
Paneltype
IPS
Høyttalere
2 x 1 watt
Betraktningsvinkel
178 grader
Strømforbrug
10 watt
Responstid
3 ms
Mål
46,4 x 36 x 24 cm (med fot)
Vekt
1,6 kg