Asus ROG Strix XG35VQ

Asus ROG Strix XG35VQ

Asus ROG Strix XG35VQ er beviset på at en ultrabred, buet skjerm ikke bare er et smart salgstriks, men at det faktisk har noe for seg når du trenger mer plass på Skrivebordet.

av #Skjerm #ASUS
8.5

Ved første øyekast virker Asus ROG Strix XG35VQ nesten absurd diger. Den 35 tommer store skjermen i ultra bredformat vekker i seg selv oppsikt, men når man legger til at den er lett buet og designet i Asus’ Republic Of Gamers (ROG)-stil, var det nok til at selv garvede Komputer-journalister kom med kommentarer i løpet av tiden jeg hadde den til test.

Størsteparten av «gaming-estetikken» ved Asus ROG Strix XG35VQ er likevel ikke noe du legger merke til under bruk. Forskjellen er først og fremst synlig på baksiden. Forfra kjennetegnes skjermen av elegant slanke kanter over og på sidene, og en litt bredere kant nederest.

Menyknappene er også plassert på baksiden, men på en slik måte at det er lett å nå dem. Når du trykker på en knapp, vises en meny som gir god oversikt over hva du kan justere. Dessuten finnes det en liten styrespak som gir enda flere muligheter og hjelper deg med å komme i gang.

Størrelsen har noe for seg

Etter å ha brukt et par timer på å bli vant til å bevege musen mye lenger enn normalt, begynte jeg så smått å forstå poenget med Asus ROG Strix XG35VQ. Ikke bare gjør bredden at det er mulig å ha tre–fire vinduer åpne side om side, noe jeg ellers pleier å bruke to skjermer til, men krummingen på skjermen gjør også at man har en bedre synsvinkel når man ser mot ytterkantene.

Panelet som benyttes er av VA-typen, og det er et godt kompromiss mellom raske spillskjermer og skjermer for bildebehandling, som har bedre fargegjengivelse. Oppløsningen på 3440 x 1440 gjør også at dette er en fantastisk skjerm å se film på, men høyttalerne må du selv sørge for. Den har nemlig ikke innebygde høyttalere.

Asus ROG Strix XG35VQ er ikke den beste skjermen til verken spill eller bildebehandling, men kan være en god løsning for deg som vil ha begge deler, men som ikke har plass eller råd til to skjermer for hver av oppgavene.

 

Lavest pris finner du her:

www.prisjakt.no

+Lett å komme i gang
+Elegant design
+Kan erstatte to skjermer
-Fargegjengivelsen

Konklusjon

Asus ROG Strix XG35VQ er en virkelig god skjerm som vil dekke de flestes behov. Den kan til og med erstatte mange toskjermsløsninger. Fargegjengivelsen kunne likevel vært bedre, og det finnes bedre hvis du primært skal ha en skjerm til bildebehandling.

Spesifikasjoner

Merke
ASUS
Størrelse
35 tommer
Oppløsning
3440 x 1440
Kontrast
2500:1
Lysstyrke
300 cd/m2
Format
21:9 (UltraWide)
Tilkobling
DisplayPort 1.2, HDMI 1.4, HDMI 2.0
Paneltype
VA
Høyttalere
Nei
Betraktningsvinkel
178°(H)/178°(V)
Strømforbrug
<43W
Responstid
4ms (grå-til-grå)
Mål
83,5 x 46,8/56,7 x 31,7 cm (inkl. fot)
Vekt
12,2 kg (inkl. fot)