Den meget brede fod får den store skærm til at stå stabilt på bordet.

ASUS ROG Swift PG42UQ OLED

ROG Swift PG42UQ gir fantastisk bilde og lyd – uansett hva du velger å bruke den til.

av Morten Skeldal Østergaard #Skjerm #Asus
9.5

ROG Swift PG42UQ er en både stor og dyr skjerm. Den gjør det imidlertid til en opplevelse hver gang du setter deg foran pc-en, og du får et utrolig flott bilde uansett hva du velger å se på den.

I dag er 42 tommer en relativt liten størrelse for en TV, men for en dataskjerm, som du sitter mye nærmere, virker det STORT. Vi flyttet skjermen helt til ytterkanten av bordet, og da fikk vi akkurat den avstanden vi trengte for å kunne se hele skjermen.

Skjermen bruker OLED-teknologi. Det betyr at skjermen kan slå av hver eneste piksel individuelt og dermed vise en helt dyp sortfarge, noe vanlige LED-skjermer ikke kan. Kontrasten er helt i toppklassen, og du slipper samtidig at et mørkt skjermbilde lyses helt opp hvis det vises noe hvitt på skjermen, for eksempel undertekster til en film. Det er ofte et problem på rimeligere skjermer.

Skjermen oppdateres bare med beskjedne 138 Hz, men vi opplevde ingen problemer når vi brukte skjermen til raske skytespill. ROG Swift PG42UQ synkroniserer bildeoppdateringen med grafikkortet, og det fungerer ganske effektivt for å hindre problemer med hakkende visning av actionsekvenser.

Oppløsningen er Ultra HD, som i de fleste tv-apparater i dag, og du kan i prinsippet bruke skjermen både til datamaskinen og til å vise tv-innhold via for eksempel en Google Chromecast. Det er mange tilkoblingsmuligheter på baksiden, og det innebærer at du kan bruke skjermen til litt av hvert.

De gode innebygde høyttalerne gjør at du enkelt kan bruke skjermen uten pc-høyttalere eller hodetelefoner. Lydkvaliteten kan uten problemer måle seg med en god tv. Du kan spille veldig høyt uten at lyden forvrenges, og det ligger hele tiden en fyldig og flott bass under.


+ Svært høy bildekvalitet

+ God lyd

– Dyr

Conclusion

ROG Swift PG42UQ gir fantastisk bilde og lyd – uansett hva du velger å bruke den til.

Spesifikasjoner

Merke
Asus
Størrelse
41,5"
Oppløsning
3840 x 2160 pixels
Kontrast
135.000:1
Lysstyrke
450 cd/m²
Format
16:9
Tilkobling
DisplayPort, 2 x HDMI 2.0, 2 x HDMI 2.1, 4 x USB 3.2
Paneltype
OLED
Høyttalere
2 x 10W
Betraktningsvinkel
178°/ 178°
Strømforbrug
220W
Responstid
0,1 ms (GTG)
Mål
93,2 x 61,1 x 25,5 cm
Vekt
14,77