Der er ikke den mindste vaklen, selv som foden er lidt pudsig og asymmetrisk.

ASUS Swift OLED PG49WCD

Den store ASUS-skjerm er lige så bred som to almindelige skjerme, og billedkvaliteten er sublim.

av Morten Skeldal Østergaard #Skjerm #Asus
9.4

PG49WCD løfter pc-skjermteknologien til et nytt nivå. Størrelse og pris gjør at den 49 tommer brede skjermen neppe er for alle, men prioriterer du førsteklasses bildekvalitet som vil holde i mange år fremover, så får du det med denne skjermen.

Formatet er 32 : 9 – altså det samme som to 16 : 9-skjermer ved siden av hverandre, og PG49WCD har faktisk omtrent samme høyde som en vanlig 27-tommer. Skjermen er buet og omslutter hele synsfeltet hvis du sitter en knapp meter fra den. Det er en bokstavelig talt udelt fornøyelse å ha mange vinduer åpne samtidig.

Det er ikke antydning til falming av fargene i ytterkantene av skjermen, og den forholdsvis nye QD-OLED-teknologien gir et helt usedvanlig flott bilde. Kontrasten er høy, men det er spesielt fargegjengivelsen som gjør at bildekvaliteten utmerker seg. Målingene våre avslørte at skjermen klarer å gjengi nesten 99 prosent av fargerommet Adobe RGB. Det er det fargespekteret profesjonelle brukere arbeider med i for eksempel Photo-shop. Lyset i skjermen er dessuten fullstendig jevnt fordelt over hele det sjenerøse skjerm­arealet.

Maksimal oppdateringsfrekvens er 144 Hz, og det bidrar til å sikre en flytende og jevn opplevelse når noe beveger seg over skjermen – også når du blar gjennom en nettside.

Det eneste vi har å utsette på PG49WCD, er at den blanke overflaten gir litt gjenskinn fra lyskilder i omgivelsene. Skjermen fungerer best i et rom der det ikke finnes sterke lys­kilder som skinner rett på den.


+ Fantastisk flott bilde

+ Plass til mengder av vinduer

– Litt for blank overflate

Conclusion

Den store ASUS-skjerm er lige så bred som to almindelige skjerme, og billedkvaliteten er sublim.

Spesifikasjoner

Merke
Asus
Størrelse
49"
Oppløsning
5120 x 1440 pixels
Kontrast
1.500.000:1
Lysstyrke
1,000 cd/㎡
Format
32:9
Tilkobling
1 x DisplayPort, 1 x HDMI 2.1, 1 x USB-C, 3.5mm, 2 x USB-A 3.2, 2 x USB-A 2.0
Paneltype
QD-OLED
Betraktningsvinkel
178° / 178°
Strømforbrug
120 watt
Responstid
0,03 ms (GTG)
Mål
119 x 37,2 x 15,5 cm
Vekt
8,5 kg