ASUS TUF Gaming VG28UQL1A har hele fire HDMI-porte og to USB-porte. Der er små indbyggede højttalere på bagsiden.

ASUS TUF Gaming VG28UQL1A

Svært fin 4K-skjerm til spill, filmvisning og bildebehandling. Prisen er svært høy.

av Poul Siersbæk #Skjerm #Asus
8.9

Selv om ordet «Gaming» ikke er en del av navnet, er du ikke i tvil om at den 28-tommer store skjermen ASUS TUF Gaming VG28UQL1A er egnet til dataspill. 4K-skjermens responstid er 1 ms, mens oppdateringsfrekvensen er 144 Hz, noe som sikrer jevn bevegelse og suveren skarphet uten synlig forsinkelse ved både spill og film.
I tillegg er det en fordel at skjermen kan synkroniseres med grafikkortet i datamaskinen.

Skjermens Shadow Boost er en fin funksjon som lysner skyggene hvis enkelte scener i et spill utspiller seg i mørket. Den sorte skjermfargen får imidlertid generelt et matt og dempet uttrykk som ikke er optimalt for bilder eller filmer. Krevende spillere kan glede seg over hjelpefunksjoner som gjør presisjon i skytespill enklere, og det er f.eks. mulig å aktivere en timer på skjermen. 4K-skjermen har et veldig bra IPS-panel med brede betraktningsvinkler, og den er godt kalibrert med jevn lysstyrke over hele skjermflaten. Standardinnstillingen­ er Gaming Mode, og det var også den vi likte best til film og bildebehandling. Her fremsto fargene naturlige og klare, akkurat som kontrasten var velbalansert med fine detaljer. Hvis du liker farger, er Scenery Mode best. Her øker kontrasten, og det reduserer detaljgjengivelsen i skyggene.

VG28UQL1A kan monteres uten bruk av verktøy. Fastmontert på den solide, V-formede foten kan skjermen heves, senkes, roteres og svinges opp i loddrett stilling. Betjeningen er enkel med fire store knapper og en styrespak på baksiden.


+ Flott bildevisning

+ Enkel å bruke

– Høy pris

Conclusion

Svært fin 4K-skjerm til spill, filmvisning og bildebehandling. Prisen er svært høy.

Spesifikasjoner

Merke
Asus
Oppløsning
3840 x 2160 pixels
Kontrast
1000:1
Lysstyrke
350 cd/㎡
Format
16:9
Tilkobling
4 x HDMI, 1 x DisplayPort, 3 x USB
Paneltype
IPS
Høyttalere
2 x 2W
Betraktningsvinkel
178°/ 178°
Strømforbrug
33 watt
Responstid
1 ms
Mål
64,0 x 54,0 x 21,4 cm
Vekt
6,9 kg