Skærmen kan hæves og sænkes i alt 13 centimeter på armen, der holder den.

Asus VG258QR

Asus VG258QR er en 24,5-tommers pc-skjerm med gode spesifikasjoner og en behagelig pris.

av Morten Skeldal Østergaard #Skjerm #Asus
7.9

Asus VG258QR er en dataskjerm med gode spesifikasjoner til en svært rimelig pris.

Det går raskt å klargjøre skjermen. Den er ikke tung, og armen som holder den, er allerede påmontert når du tar skjermen ut av esken. Alt du må gjøre er å feste foten med en enkelt fingerskrue.

Ettersom skjermen kan roteres til høykantvisning, slik at alle portene er lette å nå, er det også lett å få på plass tilkoblingene.

Skjermbildet er skarpt og har jevn belysning, og rammen rundt skjermen er så smal at det nesten ser ut som om skjermbildet svever i løse luften.

Spesielt dataspillere vil sette pris på oppdateringsfrekvensen på 165 Hz, synkronisering av hvert skjermbilde med skjermkortet og en responstid på bare et halvt millisekund. Til sammen gjør disse egenskapene at bildet står som en påle også når det skjer virkelig mye på skjermen.

Vi spilte et skytespill på VG258QR, og selv om vi har sett bedre kontrast på andre skjermer, var det en høyst overbevisende opplevelse, spesielt med tanke på den relativt lave prisen.

Går vi skjermen nærmere etter i sømmene, er det likevel åpenbart hvor produsenten har spart. Foten er for eksempel svært lett og følger med hvis du prøver å vri skjermen i en litt annen retning.

Ellers er ergonomien ganske god. Skjermen kan skyves opp og ned, vippes, dreies og settes på høykant. Det er kort sagt lett å få den til å stå nøyaktig som du vil.

Styringen av innstillingsmenyen kunne derimot vært mer elegant. Menyen betjenes fra baksiden av skjermen med en liten styrespak som suppleres med fire knapper like under spaken. Det finnes en rad med forklarende symboler på siden av VG258QR, men dem ser man ikke når man sitter foran skjermen, og det gjør man jo gjerne.  Av/på-knappen er en av de fire knappene, og det hadde vært veldig fint hvis den hadde vært litt lettere å finne på fronten av skjermen.


+ Rask oppdatering

+ God ergonomi

– Lett fot

– Kronglete betjening

Konklusjon

Asus VG258QR er en 24,5-tommers pc-skjerm med gode spesifikasjoner og en behagelig pris.

Spesifikasjoner

Merke
Asus