Test av Asus ZenBeam Go E1Z

Asus Zenbeam Go E1Z

Portabel projektor med begrenset kompatibilitet for smarttelefoner

av Peter Skovbjerg Jensen #Skjerm #Asus
7.0

ZenBeam Go E1Z er verdens klareste miniprojektor, hvis vi skal tro produsenten Asus. Med en størrelse på bare  110 x 29 x 83 mm, er den nesten liten nok til å få plass i en lomme.

Projektoren er solid konstruert i gode materialer, og man behøver ikke å være redd for å ta den med på tur i en veske eller lignende.

ZenBeam Go E1Z er ikke tilstrekkelig lyssterk i rom med mye lys, men bildet er relativt skarpt i halvmørke omgivelser. I mørket er bildet upåklagelig, selv om oppløsningen på 854 x 480 selvfølgelig setter visse begrensninger.

Fokusknappen på siden kunne imidlertid vært bedre. Den reagerer langsomt, og projektoren fokuserer først når man har skrudd knappen altfor langt. Derfor er det unødvendig mye prøving og feiling før bildet er helt skarpt.

Når du først har fått den i fokus, fungerer projektoren perfekt sammen med en bærbar pc.

Problemene oppstår når man forsøker å bruke den sammen med en smarttelefon, som er en naturlig ting å gjøre med tanke på hvor lett det er å ta med projektoren på tur. Vi testet ZenBeam Go med fire forskjellige smarttelefoner i løpet av testperioden. Én av dem støttes ikke av programvaren som må til for å bruke projektoren, og en annen klarte ikke å koble seg til projektoren.

På de to telefonene vi klarte å koble til, fungerte ikke Netflix med projektoren – og det er et naturlig bruksområde. Dette til tross for at markedsføringen skryter av at projektoren fungerer med både pc og mobiltelefon.

Du bør med andre ord forsikre deg om at telefonen er kompatibel med projektoren, før du handler.

Laveste pris finner du her.

+ Klart bilde

+ Lett å ta med

– Vanskelig å fokusere

– Begrenset anvendelighet med smarttelefon

Conclusion

En kompakt projektor som leverer et klart bilde. Det er imidlertid vanskelig å få den til å fungere brukbart med smarttelefoner, og derfor kan den ikke anbefales for slik bruk.

Spesifikasjoner

Merke
Asus
Størrelse
110 x 29 x 83 mm
Oppløsning
854 x 480
Lysstyrke
150 lumens
Tilkobling
USB og Micro-USB