Omslaget kan foldes sammen og bruges som støtte til skærmen.

Asus ZenScreen Touch MB16AMT

ZenScreen Touch er en praktisk ekstra berøringsskjerm til bærbar pc eller Android-telefon.

av Morten Skeldal Østergaard #Skjerm #Asus
8.1

Normalt er det bare unntaksvis at man flytter dataskjermen fra skrivebordet. Med den slanke og lette ZenScreen Touch er det derimot meningen at det skal være lett å ta skjermen med seg. Den fungerer nemlig svært godt som tilbehør til mobil eller bærbar pc, hvis du har behov for å vise frem presentasjoner og lignende, eller hvis du vil ha litt mer skjermareal å boltre deg på.

Den 15,6 tommer store skjermen er batteridrevet, og du kan koble den til en Android-telefon eller en pc via USB-C eller HDMI. Det er ingen kryptiske innstillinger å sette seg inn i, og bildet vises så snart du har koblet til kabelen.

I Windows 10 velger du selv om den mobile skjermen skal vise det samme som hovedskjermen, eller om du vil bruke den som en utvidelse av Windows-skrivebordet. Gjør du det, vil musepekeren flytte seg fra den ene skjermen til den andre når den kommer til kanten av skjermen.

Kontrast og lysstyrke kan derimot ikke måle seg med en god pc-skjerm. Vi brukte ZenScreen Touch sammen med en bærbar pc fra Asus, og det var tydelig kvalitetsforskjell på de to skjermbildene. Den berøringsfølsomme skjermen i ZenScreen Touch blir også lett stygg av fingeravtrykk. Den manglende kontrasten er spesielt tydelig når du ser skjermen side om side med en mobil som har AMOLED-skjerm, en teknologi som er spesielt god til å gjengi svart. Til sammenligning ligger svarte områder på skjermen i ZenScreen Touch nærmere mørkegrå.

Til gjengjeld er det ganske smart at ZenScreen Touch enkelt kan gjøres berøringsfølsom, selv om hovedskjermen på pc-en ikke er det.

Vi fikk litt under tre timers arbeidstid fra batteriet i ZenScreen Touch, og du kan lade det underveis via USB-C-porten på pc-en. Med testmaskinen vår gikk imidlertid batteriet fortere tomt enn vi rakk å lade det.

Det følger med et kraftig omslag til skjermen som minner om det man får kjøpt til iPad. Det beskytter både skjermglasset og den flotte baksiden i børstet metall.


+ Bærbar skjerm

+ Virker med både pc og Android-telefoner

– Lav kontrast og lysstyrke

 

Konklusjon

ZenScreen Touch er en praktisk ekstra berøringsskjerm til bærbar pc eller Android-telefon.

Spesifikasjoner

Merke
Asus
Størrelse
15,6 tommer
Oppløsning
1920 x 1080 piksler
Kontrast
700:1
Lysstyrke
250 cd/m²
Format
16:9
Tilkobling
HDMI, USB C
Paneltype
IPS
Høyttalere
Ja
Betraktningsvinkel
178 grader
Mål
35,9 x 22,7 x 0,9 cm
Vekt
0,9 kg