Asus ZenScreen

ZenScreen er en praktisk ekstraskjerm som får plass i en pc-veske.

av #Skjerm #ASUS
8.8

Med ZenScreen har Asus lansert en helt ny produkttype, nemlig en bærbar 15,6-tommers ekstraskjerm som kobles til en pc, eventuelt en bærbar sådan, via USB. Det er slett ingen dårlig idé, og skjermen er så slank og diskré at det er naturlig å ta den med sammen med en bærbar pc i en vanlig pc-veske.

ZenScreen bør helst kobles til via en USB C-port, men det følger også med en adapter som gjør det mulig å bruke en vanlig USB 3.0-tilkobling. Skjermen gjenkjennes og virker med det samme du kobler den til en Windows 10-maskin, men vi anbefaler at du laster ned verktøyet DisplayWidget fra produsentens hjemmeside, slik at du kan utnytte flere smarte funksjoner. Når programmet er installert, kan du for eksempel rotere Windows-skrivebordet til høykant – på samme måte som du kjenner det fra smarttelefonen. Det er ganske smart og fungerer fint også i praksis, selv om rotasjonen skjer noe tregere enn når man gjør det samme med en telefon.

Med i pakken følger også en helt vanlig kulepenn med Asus-logo. Det er viktig å merke seg at det faktisk bare er en vanlig kulepenn – altså ikke beregnet til å skrive på skjermen, som ikke er berøringsfølsom. Derimot er det meningen at man skal sette pennen i et lite hull nederst på ZenScreen, slik at den fungerer som en fot for skjermen når den står på høykant. Tanken er god, men det burde fremgå litt tydeligere av dokumentasjonen som følger med, kanskje i form at et stort rødt klistremerke som sier at man IKKE skal bruke pennen til å tegne på skjermen. Samtidig skal det sies at det hadde vært bedre med en liten fot i stedet for pennen, det ville vært mer stødig.

Bortsett fra disse innvendingene er ZenScreen et virkelig smart produkt som også har en fin design. Lysstyrken på IPS-panelet er god, og Full HD-oppløsningen er høy nok til at skjermen også er nyttig som en ekstraskjerm på kontoret, eller til å ta den med i bilen og la barna bruke den til underholdning. Bruksområdene er mange, og det er stort sett bare fantasien som setter grenser.

Pris og forhandler: www.prisjakt.no

+ Praktisk og fin design

+ Automatisk rotasjon

– Står ustabilt

– Kulepennen er en litt for smart gimmick

 

Konklusjon

Med ZenScreen leverer Asus en særdeles praktisk ekstraskjerm med en størrelse som er perfekt for en vanlig pc-veske. Det er også praktisk at skjermen får strøm via USB.

Spesifikasjoner

Merke
ASUS
Størrelse
15.6" (39.6cm)
Oppløsning
1920x1080
Kontrast
800:1
Lysstyrke
220 cd/㎡
Format
16:9
Tilkobling
USB Type-C (eller USB 3.0 med adapter)
Paneltype
IPS
Strømforbrug
8 watt
Mål
36 x 22,6 x 0,8 cm
Vekt
780 gram