BenQ BL2420PL har en solid fot som kan justeres i høyden. Det er til og med mulig å sette skjermen på høykant.

BenQ BL2420PT

Høyoppløst skjerm med mange justeringsmuligheter.

av Henrik Ræder Clausen #Skjerm #BenQ
9.2

Med en vekt på syv kilo gir BenQ BL2420PT et godt førsteinntrykk. Skjermen på 24 tommer har en solid heve- og senkefot med rotasjonsfunksjon, slik at den kan settes på høykant. Den har tilkoblinger for alle vanlige kabeltyper, og kablene følger med. Skjermen har en litt gammelmodig bred kant rundt bildearealet. Det demper reflekser, men er ikke like elegant som de mange skjermene med smal kant som finnes i dag. Oppløsningen på 2560 x 1440 piksler (QHD) er god nok, men setter ingen rekorder.

Den store foten monteres ved å løfte på plass skjermen og feste den med en fingerskrue. Muligheten til å rotere skjermen til høykantvisning er nyttig, selv om du ikke kommer til å bruke skjermen i den stillingen. Det gjør det nemlig lettere å koble til kablene. Skjermen finner ikke alltid riktig inngang av seg selv, men det er lett å velge den manuelt.

Kontrollpanelet er en rad med berøringsfølsomme knapper nederst til høyre som lyser opp når du aktiverer dem. Menyene er
logisk bygd opp og lette å finne frem i, men det er lett å komme borti og aktivere knappene når skjermen settes på høykant.

Det viktigste er likevel fargene. BenQ lover at skjermen overholder to profesjonelle standarder, og at skjermen er ferdig kalibrert fra fabrikken. Det ser ut til å stemme – i hvert fall nesten: Fargene er flotte, men de lyse nyansene har litt for sterk metning. Avviket er likevel minimalt og lett å justere bort.

Målingene bekrefter at skjermen fyller ut fargerommet sRGB, og kontrastforholdet er på hele
1262 : 1. Med en maksimal lysstyrke på 300 cd/m² vil skjermen fungere fint også i lokaler med kraftig belysning. Betraktningsvinkelen på hele 178 grader er upåklagelig.

Det er også et utvalg av innstillinger for å fremheve animasjoner, gi skarpere linjer i strektegninger og lys som er skånsomt for øynene. Det er praktisk for dem som har behov for det.

De innebygde høyttalerne er bedre enn de fleste skjermhøyttalere, med en behagelig klang og antydning til stereoperspektiv. Det holder fint til mindre kritiske formål, der fraværet av bass spiller mindre rolle.


+ Svært gode farger
+ Velkonstruert
+ Mange tilkoblinger og kabler
+ Brukbare høyttalere

Konklusjon

Denne velkonstruerte skjermen gir profesjonell fargekvalitet og mengder av tilkoblinger. Absolutt et godt kjøp til prisen.

Spesifikasjoner

Merke
BenQ
Størrelse
24 tommer
Oppløsning
2560 x 1440 piksler (QHD)
Kontrast
1262:1
Lysstyrke
300 cd/m2
Format
16:9
Tilkobling
VGA, DVI, HDMI, DisplayPort
Paneltype
IPS
Høyttalere
2 x 1 W
Betraktningsvinkel
178 grader
Strømforbrug
22 W
Responstid
5 ms
Mål
384.9 x 563.2 x 239.5 cm (h x b x d)
Vekt
7 kg
Annet
100% sRGB / Rec. 709