Den lille runde fjernbetjening gør det nemt at ændre indstillinger på skærmen.

BenQ PD2705U

PD2705U er en god skjerm til bilde-behandling, og den har mange praktisketilkoblinger.

av Morten Skeldal Østergaard #Skjerm #BenQ
9.0

BenQ PD2705U koster mer enn de fleste 27” skjermer, men hvis du bruker skjermen til å jobbe med video- eller bilderedigering, er skjermen helt klart verdt prisen.

Det er skjermens gode fargegjengivelse som gjør den spesielt godt egnet til grafisk arbeid ved pc-en. Vi kunne tenke oss høyere lysstyrke som ville gjøre skjermen bedre å bruke i sterkt dagslys. Til gjengjeld er belysningen likt fordelt over hele skjermpanelet. Vi opplevde bare noen ganske små variasjoner i lysmålingene våre rundt på skjermen.

PD2705U kan vise bildet fra to datamaskiner samtidig ved siden av hverandre. Det er ikke så praktisk, for det betyr at de to skjermene får en stor, sort kant øverst og nederst, og bildene blir krympet så mye at det til tross for den høye Ultra HD-oppløsningen kan være litt vanskelig å se hva som står på skjermen. Det mest spesielle med BenQ-skjermen er en liten dings som mest av alt ligner på en ishockeypuck med noen knapper. Den kan du for eksempel bruke til å stille inn lysstyrken. Du kan også bytte mellom tilkoblingene hvis du har skjermen koblet til flere enheter. Hvis du har en nyere pc, kan du koble den til skjermen med en USB-C-kabel. Det er ikke nødvendig med en separat strømkabel til datamaskinen, for PD2705U leverer både bildesignalet fra datamaskinen til skjermen og 65 watt i motsatt retning til den bærbare pc-en. Det er ganske smart. Kobler du din bærbare pc via USB-C, får du også den fordelen at skjermen kan gi deg ekstra tilkoblingsmuligheter.


+ Praktisk styring med «ishockeypuck»

+ Gode tilkoblingsmuligheter

– Litt lyssvak

Conclusion

PD2705U er en god skjerm til bilde-behandling, og den har mange praktisketilkoblinger.

Spesifikasjoner

Merke
BenQ
Størrelse
27 tommer
Oppløsning
3840 x 2160 pixels
Kontrast
1200:1
Lysstyrke
250 cd/m²
Format
16:9
Tilkobling
2 x USB-C, 2 x USB-B, 3 x USB-A, HDMI, DisplayPort
Paneltype
IPS
Høyttalere
2 x 2,5 watt
Betraktningsvinkel
178°/178°
Strømforbrug
27,5 watt
Responstid
5 ms
Mål
61,4 x 45,1 x 25,7 cm
Vekt
9,3 kg