HP-skjermen kan både roteres, heves og senkes.

HP 24fh

HP leverer god bildekvalitet og mange praktiske funksjoner til en fornuftig pris.

av #Skjerm #Hewlett Packard (HP)
8.3

HP 24fh er slett ikke noe dumt valg hvis du er ute etter ny skjerm til hjemmekontoret. Du får både god bildekvalitet, hensiktsmessig ergonomi og en fornuftig pris.

Bildet er lyssterkt og skarpt og gir Full HD-oppløsning. I motsetning til mange andre skjermer i samme prisklasse, kan du se den fra en ganske skrå vinkel uten at fargene endres eller bildet blir utydelig.

HP 24fh gir ikke inntrykk av å være en skjerm for spillere, men den støtter faktisk AMD Freesync som motvirker hakking i skjermbildet når du spiller på en pc med et nyere skjermkort fra AMD.

Det er påfallende lite gjenskinn i skjermoverflaten – selv ved kraftig kontorbelysning. Man tenker kanskje ikke så mye på det i det daglige arbeidet, men forstyrrende elementer kan være anstrengende for øynene når man sitter ved skjermen i mange timer om gangen.

Armen som holder skjermen, er i svartlakkert aluminium – ikke plast som de fleste konkurrerende skjermene i denne prisklassen. Det betyr at hele konstruksjonen som holder skjermen, er både slank og solid.

Det er spesielt en fordel når du tar tak i skjermen for å heve, senke, vri eller vippe på den. Den er nemlig bevegelig i de fleste retninger, og det gjør det lett å finne en behagelig arbeidsstilling. Du kan løfte skjermen 13 cm oppover ved å dra i den, og dermed er det ingen sak å finne en høyde som passer deg. Alternativet med skjermer som ikke kan heves, er at du må nøye deg med å vippe skjermen, og dermed blir du lett sittende med bøyd nakke.

På undersiden av skjermen er det knapper for justering av farge og lysstyrke. Du ser ikke hva du trykker på og må føle deg frem. Likevel er betjeningen forholdsvis enkel, ettersom menyen på skjermen viser tydelig hvilke knapper som gjør hva.

Du kan også bytte raskt mellom flere fargeprofiler, slik at du for eksempel kan dempe det blå lyset sent på kvelden for å redusere belastningen på øynene.


 

+ Vid betraktningsvinkel

+ Kan heves og senkes

+ Nesten helt refleksfri

 

Konklusjon

HP leverer god bildekvalitet og mange praktiske funksjoner til en fornuftig pris.

Spesifikasjoner

Merke
Hewlett Packard (HP)
Størrelse
23,8 tommer
Oppløsning
1920 x 1080 piksler
Kontrast
1000:1
Lysstyrke
300 cd/m2
Format
16:9
Tilkobling
HDMI, VGA
Paneltype
IPS
Høyttalere
Nei
Betraktningsvinkel
178 grader
Strømforbrug
19 watt
Responstid
5 ms
Mål
54 x 19,4 x 46 cm
Vekt
4 kg