Betjeningen af HP 27f 4K sker nemt med fem knapper på skærmens underside.

HP 27f 4K 5ZP65AA

Denne 4K-skjermen fra HP leverer en fin og detaljert bildekvalitet, men har litt for få tilkoblingsmuligheter.

av Poul Siersbæk #Skjerm #Hewlett Packard (HP)
8.0

Det første som slår oss når vi pakker HP 27f 4K ut av eska, er skjermens utrolig lave vekt. Den ligger et par kilo under de fleste 4K-skjermer på 27 tommer. Det er umiddelbart tiltalende, men det har sin pris: Strømforsyningen er plassert utenfor skjermen som en del av strømledningen, og det er spart mye penger på skjermens fot og holder.

Det er enkelt å montere skjermen uten verktøy, men armen som skal holde skjermen virker skjør. Skjermen kan vippes, heves og senkes, og armen kan rotere i foten. Ledd og skjøter virker billige og vaklevorne, noe som ikke henger sammen med prisen for en 4K-skjerm i denne klassen.

Skjermen er av god IPS-type, og fargegjengivelsen er fin med flotte nyanser. Den høye oppløsningen bidrar til å sikre en virkelig god detaljgjengivelse. Med en oppdateringsfrekvens på 60 Hz egner skjermen seg til de fleste formål, inkludert film og bilderedigering, selv om vi savnet en HDR-innstilling som kunne legge til litt flere detaljer i skyggene. Sort gjengis jevnt, men da vi testet med et helt hvitt skjermbilde, kunne vi se litt lystap i hjørnene og langs bunnen av skjermen. Det er imidlertid ikke noe du legger merke til ved vanlig bruk. 

I tillegg til den triste foten har HP også spart på tilkoblingsmulighetene. Det er bare to HDMI-porter og én DisplayPort, og det er verken USB-porter, høyttalere eller utgang til hodetelefoner.


+ Fin og detaljert 4K-kvalitet

+ Flotte fargenyanser

– Få tilkoblingsmuligheter

Conclusion

Denne 4K-skjermen fra HP leverer en fin og detaljert bildekvalitet, men har litt for få tilkoblingsmuligheter.

Spesifikasjoner

Merke
Hewlett Packard (HP)
Oppløsning
3840 x 2160 pixels
Kontrast
1000:1
Lysstyrke
300 cd/㎡
Format
16:9
Tilkobling
2 x HDMI, 1 x DisplayPort
Paneltype
IPS
Betraktningsvinkel
178°/ 178°
Strømforbrug
30 watt
Responstid
5 ms
Mål
61,4 x 50,1 x 19,4 cm
Vekt
4,8 kg