Du kan skyde skærmen 15 centimeter i højden ved blot at skubbe den i den ønskede retning.

HP E27u G5

HP E27u G5 er en ganske god allround-skjerm på 27 tommer med god fargegjengivelse og integrert USB-hub.

av Morten Skeldal Østergaard #Skjerm #Hewlett Packard (HP)
8.4

HP E27u G5 er en usedvanlig praktisk skjerm for hjemmekontoret. Bortsett fra primæroppgaven med å presentere bildet fra datamaskinen, fungerer den nemlig også som en gans­ke omfattende USB-hub.

Lysstyrken kan stilles ganske høyt, og de oppgitte 350 cd/m² stemte godt med våre målinger. Ellers ligger en vanlig kontorskjerm gjerne på rundt 300 cd/m². Skjermbildet vises ved hjelp av et IPS-panel med overbevisende fargegjengivelse. Vi kunne til og med se skjermen fra en ganske skrå vinkel uten at fargene virket det minste utvasket. Ellers er det et vanlig problem med billige paneler.

Bildet har en oppløsning som egner seg godt for en 27-tommers skjerm. De 2560 x 1440 bildepunktene sitter så tett at bildet er skarpt også når man sitter svært nær skjermen.

E27u G5 har et innebygd filter som demper blått lys med bølgelengder som virker trettende for øyet. Vi merket riktignok ingen umiddelbar endring til det bedre i løpet av den uken testen pågikk, men blir du lett sliten i øynene av skjermarbeid, er det fullt mulig at problemet motvirkes ved hjelp av dette filteret.

Du kan skyve skjermen opp og ned, og den er montert på et stort hengsel, slik at den også er lett å rotere til hver side. E27u G5 har et elegant utseende enten man ser den forfra eller fra siden. Den er montert på en kraftig arm med en ring som holder alle kabler og ledninger samlet, slik at de ikke skjemmer det visuelle inntrykket.

Den integrerte USB-hubben er en praktisk løsning av det slaget man raskt lærer å sette pris på. Du kan bruke den til å koble forskjellig utstyr til den stasjonære maskinen, men hubben kommer enda mer til sin rett når du bruker den med en bærbar pc: Det er bare å koble skjermen til den bærbare maskinen via en enkel USB-C-kabel, så har du øyeblikkelig tilgang til alt ekstrautstyret som er koblet til skjermen. Det kan være mus, tastatur eller eksterne harddisker, og du har hele fem USB-porter til rådighet.

Strømforbruket er litt lavere enn gjennomsnittet for 27-tommersskjermer, og prisen er heller ikke urimelig høy. Alt i alt er altså dette en ganske budsjettvennlig skjerm. Den føles likevel ikke som en billigskjerm, for det er faktisk bare de litt skranglete justeringsknappene på baksiden som kunne hatt godt av en oppgradering. Vi har tidligere testet allsidige kontorskjermer av denne typen, som også var utstyrt med et integrert nettkamera. Det hadde vært fint å ha også i E27u G5,  selv om det skulle ha gjort rammen rundt skjermen litt bredere.


+ Flott, lyssterkt bilde

+ Allsidig integrert hub

– Vaklevorne knapper

Conclusion

HP E27u G5 er en ganske god allround-skjerm på 27 tommer med god fargegjengivelse og integrert USB-hub.

Spesifikasjoner

Merke
Hewlett Packard (HP)
Størrelse
27"
Oppløsning
2560 x 1440 pixels
Kontrast
1000:1
Lysstyrke
300 cd/m²
Format
16:9
Tilkobling
3 x USB-A, 1 x USB-C 65 watt Power Delivery, 1 x USB-C, 1 x HDMI, 2 x DisplayPort, Ethernet
Paneltype
IPS
Betraktningsvinkel
178° / 178°
Strømforbrug
34,5 watt
Responstid
5 ms
Mål
61,3 x 36,5 x 7,5 cm
Vekt
7,2 kg