Skærmen har vide betragtningsvinkler, så billedet er nemt at tyde, selv om du ser skråt ind på billedet.

HP EliteDisplay E273

HP EliteDisplay E273 er en god skjerm til kontoroppgaver og internett. Hvis du vil spille eller se film, blir svakhetene tydelige.

av Morten Skeldal Østergaard #Skjerm #Hewlett Packard (HP)
7.9

En god skjerm behøver ikke å koste en formue. Ta for eksempel HP EliteDisplay E273. Den er kanskje ikke like godt egnet for krevende brukere som dataspillere eller folk som jobber profesjonelt med grafisk design eller bildebehandling, men for alle andre er den et godt kompromiss mellom kvalitet og pris.

Du får et skarpt bilde i Full HD-oppløsning, og det går helt ut til sidene og overkant av skjermen. Hvis du kjøper to skjermer og setter dem ved siden av hverandre, er overgangen knapt synlig.

Betraktningsvinkelen er stor, både vertikalt og horisontalt. Det gjør at fargene er naturtro også når du ser skjermen fra en skrå vinkel. Kontrasten kunne derimot vært bedre. Svarte områder i bildet er svakt grålige, og skjermen gjør seg best for vanlig kontorarbeid og nettbruk. Den litt lave lysstyrken gjør også at den gjør seg best i et rom uten altfor mye dagslys. Ellers kan det være vanskelig å se skjermbildet tydelig.

Ergonomien på E273 er derimot svært god. Du kan løfte skjermen 15 centimeter opp og ned på den kraftige aluminiumsarmen. Mellom armen og skjermen er det et hengsel som også gjør det mulig å vippe skjermen til en optimal vinkel. I tillegg kan skjermen vris til begge sider på den runde foten, som står godt plantet på bordet.

Det er en fin bonus at det også har blitt plass til en USB-hub i skjermen, slik at du kan koble tastatur eller mus til skjermen, som sender signalet videre til datamaskinen.


+ God kvalitet til prisen

+ Fin ergonomi

– Litt lav kontrast

Konklusjon

HP EliteDisplay E273 er en god skjerm til kontoroppgaver og internett. Hvis du vil spille eller se film, blir svakhetene tydelige.

Spesifikasjoner

Merke
Hewlett Packard (HP)
Størrelse
27 tommer
Oppløsning
1920 x 1080 piksler
Kontrast
1000:1
Lysstyrke
250 cd/m
Format
16 : 9
Tilkobling
HDMI, DisplayPort, VGA
Paneltype
IPS
Høyttalere
Nej
Strømforbrug
25 W (drift), 0,3 W (standby)
Responstid
5 ms
Mål
61,09 x 52,26 x 21,39 cm
Vekt
7 kg