HP Envy 27s

HP Envy 27s

Den nye HP-skjermen har en lett og luftig design, men få ergonomiske muligheter.

av #Skjerm #Hewlett Packard (HP)
7.5

Envy 27s er den nyeste skjermen fra HP for bruk på hjemmekontoret. Den er slank, lett og omkranset av en smal ramme.

En spinkel fot bidrar til at skjermen nesten ser ut til å sveve over bordet. Dessverre gjør den samme foten at skjermen ikke står altfor stødig. Den svaier faretruende hvis du skulle komme til å dytte til bordet den står på. Det er likevel ikke noe problem hvis du har et solid og stødig skrivebord.

Skjermen leverer et godt bilde med naturtro, men dermed også litt mer dempede farger enn det de fleste foretrekker til film eller bilder. Skjermen er nok først og fremst beregnet på vanlig kontorarbeid.

Bildet er skarpt, og skjermen er behagelig å jobbe med over lengre tid om gangen. Envy 27s har en matt overflate som er stort sett fri for irriterende gjenskinn fra lamper eller vinduer.

Kan henges på veggen

Skjermen kan henges på veggen, hvis du først fjerner foten og fester det medfølgende beslaget på baksiden. Hvis du vil endre skjerminnstillingene, må du imidlertid finne de fire knappene på baksiden. Knappene føles helt like, og det er vanskelig å se forskjell på dem selv hvis du snur skjermen. Det krever litt tålmodighet å finne ut hvordan de virker. Det betyr at du famler i blinde hvis du prøver å endre innstillingene etter at skjermen er hengt på veggen.

Ergonomien er åpenbart ikke prioritert. Skjermen kan vippes frem og tilbake på foten, men ikke heves, senkes eller vris til siden. Det er lite gunstig, spesielt ettersom foten er så lav. Hvis du vil beholde det elegante utseendet og unngå å sette skjermen på for eksempel en bok, så blir du lett sittende og se ned på skjermen når den står på bordet.

Strømforsyningen er dessuten ganske stor og tung, så det gjelder å finne et sted til den under bordet.

 

Laveste pris finner du her:

www.prisjakt.no

 

+ Godt bilde

+ Slank og lett skjerm

– Begrensede fysiske innstillingsmuligheter

Konklusjon

En slank og flott skjerm med godt bilde. Hvis du stiller krav til ergonomien, bør du likevel se deg om etter noe annet.

Spesifikasjoner

Merke
Hewlett Packard (HP)
Størrelse
27 tommer
Oppløsning
3840 x 2160 piksler
Kontrast
1300:1
Lysstyrke
350 cd/m2
Format
16 : 9
Tilkobling
2 x HDMI, 1 x DisplayPort
Paneltype
IPS
Betraktningsvinkel
178
Strømforbrug
42 watt
Responstid
5,4 ms
Mål
61,35 x 15,5 x 42,92 cm
Vekt
5,51 kg