Alle knapper er flyttet om på bagsiden, så skærmen fremstår enkel og elegant.

HP Omen 27qs

Omen 27qs er først og fremst verdt prisen for deg som vil bruke den til pc-spill.

av Morten Skeldal Østergaard #Skjerm #Hewlett Packard (HP)
9.2

Med skjermen Omen 27qs fra HP får du høy bildekvalitet, fin lyd og et stort utvalg av tilkoblingsmuligheter.

Skjermen og stativet leveres i to deler, men det tar ikke mer enn et par minutter å sette dem sammen og koble til kablene. Foten er av metall og virker tillitvekkende solid.

Fabrikkinnstillingen gir et godt bilde og mettede farger, uten at du behøver å endre noe. Hvis du likevel velger å justere innstillingene, skjer det via knappene på baksiden av skjermen. Det tar et par forsøk før man treffer riktig, ettersom det ikke er mulig å se på knappene og skjermmenyen samtidig. Da vi fikk det inn i fingrene, var det likevel lett å finne frem i menyer og innstillinger. Bildet er lyssterkt og fint, selv om vi målte det til litt under produsentens lovede 400 cd/m². Lyset er imidlertid jevnt fordelt over hele skjermarealet, og vi hadde ingen problemer med å bruke skjermen også når solstrålene sto skrått inn på den om ettermiddagen.

Du får mange avanserte funksjoner til for eksempel synkronisering av bildet med maskinens skjermkort, og den ekstremt høye oppdateringsfrekvensen ga et jevnt bilde i både et skytespill og en grafikktest.

Lyden fra de integrerte høyttalerne er bedre enn fra de fleste andre skjermer vi har testet. Vi så både You­Tube-videoer og hørte musikk uten å føle noen umiddelbar trang til å gripe
etter hodetelefonen.

Det finnes billigere skjermer som dekker behovene hvis du først og fremst skal ha den til kontorarbeid. Hvis du derimot bruker maskinen til å koble av med et spill i ny og ne, så er Omen 27qs faktisk et godt valg også med tanke på pris. Den gir nemlig mange av de avanserte funksjonene man ellers normalt må betale en mye høyere pris for å få.


+ Høy oppdateringsfrekvens

+ God lysstyrke

+ Solid konstruksjon

Conclusion

Omen 27qs er først og fremst verdt prisen for deg som vil bruke den til pc-spill.

Spesifikasjoner

Merke
Hewlett Packard (HP)
Størrelse
27" / 68,6 cm
Oppløsning
2560 x 1440 pixels
Kontrast
1000:1
Lysstyrke
400 cd/m²
Format
16:9
Tilkobling
2 x HDMI, 1 x DisplayPort, 1 x 3.5mm, 2 x USB-A
Paneltype
IPS
Høyttalere
2 x 3 watt
Betraktningsvinkel
178° / 178°
Strømforbrug
33,5 watt
Responstid
1 ms GtG
Mål
61,4 x 36,4 x 5,2 cm
Vekt
7,9 kg