Den buede skærm viser et mere ensartet billede end en tilsvarende flad skærm gør, hvis du sidder tæt på skærmen.

HP Omen 34c

Omen 34c har et flott, stort bilde i et bredt og buet format.

av Morten Skeldal Østergaard #Skjerm #Hewlett Packard (HP)
8.6

HP Omen 34c er en forholdsvis rimelig, buet skjerm på 34 tommer.  Vi brukte skjermen i tre uker, og den svarte 100 prosent til forventningene våre til en allsidig dataskjerm.

Alle typer innhold ser faktisk bra ut på skjermen. Den høye oppdateringsfrekvensen sørger for at raske sekvenser i spill vises flytende og flott. Filmer og tv-serier ser også fantastisk ut, selv om du må leve med sorte kanter på den brede skjermen når det vises video i det utbredte 16:9-formatet. Omen 34c er nemlig i formatet 21:9, som minner mer om en kinofilm. På grunn av bredden er den buede formen nyttig, for du ser ikke så skjevt inn på de ytterste delene av skjermen som du ville gjort på en flat skjerm i samme størrelse.

Ved vanlig arbeid i Windows er det et stort pluss at det er nok plass til at du kan ha to vinduer åpne ved siden av hverandre. Det sparer tid og gir bedre oversikt når du for eksempel skal kopiere tekst fra en nettside.

Det er et par innebygde stereohøyttalere i Omen 34c, men lyden fra dem er ærlig talt ikke så mye å skryte av. Du kan i stedet koble til et par hodetelefoner i kontakten på baksiden. Her finner du også to HDMI-innganger og en DisplayPort. Det er litt vanskelig å styre innstillingene med knappene på baksiden. Vi har tidligere sett vellykkede løsninger med en liten styrepinne, som gir en god intuitiv følelse av hva som foregår, men HP har valgt å bruke knapper, og du ender ofte opp med å famle litt rundt når du skal endre innstillingene.

Du må ha god plass på skrivebordet for å kunne klemme inn 34-­tommersskjermen. Allerede da vi pakket ut skjermen kunne vi ane at dette var solide greier, for de enkelte delene er ganske store og tunge. Det krever litt fingerferdighet å få skjermens tre primære deler skrudd sammen, men det kan gjøres uten verktøy. Alt låses til hverandre med et betryggende klikk, og foten festes med en fingerskrue i bunnen.


+ Stort, bredt bilde

+ God bildekvalitet

– Tungvinte innstillinger

Conclusion

Omen 34c har et flott, stort bilde i et bredt og buet format.

Spesifikasjoner

Merke
Hewlett Packard (HP)
Størrelse
34"
Oppløsning
3440 x 1440 pixels
Kontrast
3000:1
Format
21:9
Tilkobling
2 x HDMI, 1 x DisplayPort
Paneltype
IPS
Høyttalere
2
Strømforbrug
62 watt
Responstid
1 ms
Mål
95 x 47,7 x 19,7 cm
Vekt
8 kg