Du slipper for et rod af ledninger til HP’s 4K-skærm.

HP U27 4K Wireless Monitor

4K-skjermen fra HP er en praktisk løsning hvis du er lei av ledninger på og under skrivebordet.

av Morten Skeldal Østergaard #Skjerm #Hewlett Packard (HP)
9.2

HP U27 4K Wireless. Navnet sier det meste: Denne 27-tommeren leverer et bilde i 4K-oppløsning via trådløs tilkobling. Du må bare ha en ledning til stikkontakten for å få liv i skjermen.

Signaloverføring og kommunikasjon med pc-en skjer via en direkte Wi-Fi-tilkobling som ikke belaster ruteren eller resten av nettverket. Det tar bare noen sekunder å pare skjermen med datamaskinen etter at du har trykket på Windows-tasten + K for å søke etter trådløse enheter. Deretter velger du skjermen fra en liste og oppgir den firesifrede koden som vises på skjermen. Det er alt. Paringen skal kun gjennomføres første gang du kobler sammen skjerm og pc.

Skjermbildet er i høy kvalitet med usedvanlig god fargegjengivelse. Responstiden er litt i overkant hvis man driver seriøst med dataspill, men det er ikke noe man legger merke til ved vanlig pc-arbeid.

Derimot stilles det visse krav til datamaskinen. Den må kjøre Windows 10, støtte Wi-Fi 5 eller 6 og ha minst 8 gigabyte ram. De fleste pc-er har ingen problemer med dette, men det er noe du bør være oppmerksom på hvis maskinen er noen år gammel.

Selv om skjermen er trådløs, har du heldigvis fortsatt muligheten til å koble til enheter med kabel via en HDMI-port eller DisplayPort på baksiden.


+ Trådløs tilkobling

+ God fargegjengivelse

– Litt lang responstid

Konklusjon

4K-skjermen fra HP er en praktisk løsning hvis du er lei av ledninger på og under skrivebordet.

Spesifikasjoner

Merke
Hewlett Packard (HP)
Størrelse
27 tommer
Oppløsning
3840 x 2160 piksler
Kontrast
1000:1
Lysstyrke
300 cd/m2
Format
16:9
Tilkobling
1 x DisplayPort 1.2, 1 x HDMI (med HDCP support), 3 xUSB-A 3.2 Gen 1
Paneltype
IPS
Høyttalere
Nei
Strømforbrug
46,2 watt
Responstid
5 ms
Vekt
5 kg