Skærmen er i 16:10-format. Den er buet, og det reducerer lysindfald og reflekser.

HP X27qc

Med HP X27qc får du en fin skjermoppløsning med et rolig bilde og god lysstyrke. Det er imidlertid spart på funksjoner og utstyr.

av Poul Siersbæk #Skjerm #Hewlett Packard (HP)
8.4

HP har skåret inn til benet og har med X27qc produsert en god skjerm i høy oppløsning og til en veldig god pris. Skjermen briljerer med en oppdateringsfrekvens på 165 Hz og en responstid på bare 2 ms. Det er ganske raskt for en skjerm i denne klassen, og det vil tilfredsstille de aller fleste gamere med et begrenset budsjett. HP X27qc passer til mye mer enn gaming, for den høye oppdateringsfrekvensen gir generelt et rolig bilde, uansett om du ser på film eller bruker skjermen til for eksempel bildebehandling.

Skjermbildet leveres av et VA-panel som gir god lysstyrke og fin kontrast. Fargerommet sRGB dekkes med mer enn 100 prosent, så du kan regne med at fargene du ser på skjermen er akkurat slik de skal være. Selv på skjermens nøytrale innstilling av fargene var vi godt fornøyd med nyansene, selv om de fremsto litt matte og dempet. Sort ble gjengitt jevnt over hele skjermen, mens et helt hvitt skjermbilde avslørte litt lystap i nedre del av skjermen.

HP Enhance+-innstillingen får umiddelbart fargene til å se mer innbydende ut, men det går kraftig ut over detaljene. Designen er ren, og oppsettet er enkelt å bruke uten verktøy. Skjermen kan vinkles, heves eller senkes, og innstillingene kan enkelt håndteres med fem knapper på baksiden.

Skjermen er bare utstyrt med en HDMI-kontakt og en DisplayPort samt tilkobling til hodetelefoner. Høyttalere, nettkamera og USB-port må du unnvære her.


+ Rolig bilde

+ Fin fargegjengivelse

– Få innganger

Conclusion

Med HP X27qc får du en fin skjermoppløsning med et rolig bilde og god lysstyrke. Det er imidlertid spart på funksjoner og utstyr.

Spesifikasjoner

Merke
Hewlett Packard (HP)
Størrelse
27"
Oppløsning
2560 x 1440 pixels
Kontrast
3000:1
Lysstyrke
350 cd/㎡
Format
16:9
Tilkobling
1 x HDMI, 1 x DisplayPort
Paneltype
VA
Høyttalere
Nej
Betraktningsvinkel
178°/ 178°
Strømforbrug
28 watt
Responstid
1 ms
Mål
61,1 x 51,1 x 21,2 cm
Vekt
6,9 kg