Den buede form forhindrer, at du ser alt for skråt ind på skærmens yderste dele.

Huawei MateView GT

MateView GT er en stor og flott skjerm til en god pris.

av Morten Skeldal Østergaard #Skjerm #Huawei
8.8

MateView GT ser ut som en mye dyrere skjerm enn den egentlig er.

Den fyller godt opp i kontorlandskapet med sine 34 tommer i ekstra bredt format. Den brede visningen av skjerminnholdet er like effektivt ved spilling som ved vanlig arbeid i Windows, hvor du kan ha tre vinduer åpne ved siden av hverandre. Når du først har vent deg til det, er det vanskelig å gå tilbake til en vanlig skjerm i 16:9-format.

Bildet er skarpt og flott på den store skjermen. Både fargegjengivelsen og lysstyrken hører til den beste fjerdedelen av skjermene vi har testet i det siste. Det er godt gjort til denne prisen.

MateView GT har utmerkede ergonomiske justeringsmuligheter, og skjermen holdes oppe av en robust metallfot som ikke beveger seg når du drar i skjermen for å få den i ønsket posisjon. Du kan vippe og heve og senke skjermen, men du kan ikke vri den til sidene.

Bildeinnstillingene for skjermen håndteres med en liten styrepinne i nedre kant av rammen. Menyene er intuitivt oppbygd, og det er lett for eksempel å øke kontrasten. Du må trykke på toppen av pinnen for å velge et menypunkt, men det er ikke noe klikk. Dette er litt problematisk fordi du må trykke ned pinnen for å slå skjermen av og på. Det skapte en litt kjedelig situasjon da vi brukte litt for lang tid på å slå av skjermen første gangen, inntil vi oppdaget at du må holde fingeren på pinnen i noen sekunder for å slå den av.

Den versjonen av MateView GT vi testet hadde ikke høyttalere, men du kan kjøpe en versjon som har en innebygd lydplanke i foten.

 


+ Flot bilde

+ Solid fot

– Dårlig følelse med styrepinne

Conclusion

MateView GT er en stor og flott skjerm til en god pris.

Spesifikasjoner

Merke
Huawei
Størrelse
34 tommer
Oppløsning
3440 x 1440 pixels
Kontrast
4000:1
Lysstyrke
350 cd/m2
Format
21:9
Tilkobling
2 x HDMI, DisplayPort, USB-C (til strøm)
Paneltype
VA
Høyttalere
Nei
Responstid
4 ms