De smalle kanter gør, at den store skærm ikke virker så bombastisk

Lenovo ThinkVision P32p-30

ThinkVision P32p-30 er en kraftig oppgradering av hjemmekontoret og gir et skarpt bilde, men så er den også dyr.

av Morten Skeldal Østergaard #Skjerm #Lenovo
9.2

Er du villig til å spandere noen kroner ekstra på skikkelig utstyr til hjemmekontoret? I så fall vil  sannsynligvis Think­Vision P32p-30 være en betydelig oppgradering.

Forutsetningen er at du har et skrivebord som er stort nok. Den 31,5 tommer store skjermen er nemlig plasskrevende. Den solide foten er imidlertid smal, så du kan alltids ha ting liggende under skjermen.

Det er først og fremst de gode tilkoblingsmulighetene som gjør skjermen så velegnet til kontorbruk. Den har blant annet en godt utstyrt USB-hub med porter både bak og på siden av skjermen. På siden finnes det også uttak for hodetelefon, slik at du slipper å trekke en kabel hele veien fra en pc som kanskje står under bordet.

Bildet er imponerende skarpt. På noen skjermer i denne størrelsen kan bildet virke litt utvasket hvis du sitter svært nær skjermen, men det er ikke tilfellet her. Fargegjengivelsen er god nok til profesjonell bildebehandling, og målingene våre viste at bildet er jevnt belyst over hele skjermflaten. Den maksimale lysstyrken er riktignok ikke spesielt høy, men det er ikke noe problem så lenge du ikke sitter rett ved siden av et vindu. Våre målinger av kontrasten ga faktisk litt bedre resultatet enn det oppgitte forholdet på 1000 : 1. Tallet angir forskjellen i lysstyrke mellom det mørkeste og det lyseste skjermen kan vise.

Oppdateringsfrekvensen på P32p-30 er derimot mindre imponerende. Skjermen er med andre ord ikke optimal for actionpregede dataspill. På den annen side er den nærmest perfekt til regneark og nettsider. Den høye Ultra HD-oppløsningen og den sjenerøse størrelsen gjør at du kan ha mange vinduer fordelt rundt ­om på skjermen, hvis du har behov for å jobbe med flere ting om gangen. Det er også en bonus at det er mulig å få vist bildet fra to forskjellige datamaskiner (eller en annen signalkilde) samtidig.

Skjermen kan dessuten roteres 90 grader. Det virker litt voldsomt med høykantvisning på den store skjermen, og du må stå oppreist for å få ordentlig tak i den under manøveren.


+ Imponerende bilde

+ God ergonomi

– Dyr

Conclusion

ThinkVision P32p-30 er en kraftig oppgradering av hjemmekontoret og gir et skarpt bilde, men så er den også dyr.

Spesifikasjoner

Merke
Lenovo
Størrelse
31,5"
Oppløsning
3840 x 2160 pixels
Kontrast
1000:1
Lysstyrke
350 cd/m²
Format
16:9
Tilkobling
2 x Thunderbolt 4, 1 x HDMI 2.0, 1x DisplayPort 1.4, 1x USB-B 3.2 Gen 1, 4x USB 3.2 Gen 1, 1x Ethernet (RJ-45), 1 x 3.5mm jack
Paneltype
IPS
Høyttalere
Nej
Betraktningsvinkel
178° / 178°
Strømforbrug
29,5 watt
Responstid
6 ms
Mål
71,4 x 44,5 x 23,5 cm
Vekt
10,1 kg