Foden er meget stor, men skærmen har alligevel en tendens til at vippe.

LG 27GL850

LG-skjermen har et flott bilde, men er unødvendig kranglete å stille inn.

av Morten Skeldal Østergaard #Skjerm #LG
8.1

27GL850 er en ny 27-tommersskjerm fra LG som kan virkelig litt voldsomt når man først har fått den opp på bordet. Foten stritter ut til begge sider og er nesten like bred som selve skjermen, og bak den er søylen som holder skjermen oppe, like bred som et solid bordben.

Selve skjermen er mer diskré med smale rammer og uten synlige knapper eller LED-lys.

LG 27GL850 klarer seg egentlig ganske godt. Den har kort responstid og kan synkronisere bildeoppdateringen med skjermkortet. Samtidig har den et skarpt bilde med god fargegjengivelse og svært vide betraktningsvinkler som gjør at du godt kan sitte litt på skrå foran skjermen uten at det går utover bildekvaliteten. Også i spill fungerer den glimrende. Vi så ikke antydning til de problemene som kan oppstå med litt billigere skjermer, der skjermbildet ikke oppdateres ordentlig når det skal vises mange bilder i sekundet.

Foten og armen som holder skjermen er tunge og solide, men innfestingen av selve skjermen er ikke optimal, og den har lett for å vippe litt hvis den står på et litt ustødig skrivebord.

Ellers er det pussig at det ikke er mulig å dreie skjermen på foten. Den kan nemlig både heves og senkes, vippes og ned og roteres slik at den står på høykant.

Det blir også litt famling når vi skal endre innstillingene. Menyen styres med en liten spak som av uransakelige grunner er plassert til venstre under skjermen. Vi brukte skjermen en ukes tid, og begynte hver gang å kjenne etter spaken midt under LG-logoen. Siden den også brukes til å slå skjermen av og på, er den ganske viktig. Det er særdeles irriterende at det ikke er mulig å slå den av direkte, men at man først må åpne en meny og velge «Slå av» som et punkt i menyen.


+ Super fargegjengivelse

+ God til spill

– Ugrei betjening

– Vaklevorent oppheng

Konklusjon

LG-skjermen har et flott bilde, men er unødvendig kranglete å stille inn.

Spesifikasjoner

Merke
LG
Størrelse
27 tommer
Oppløsning
2560 x 1440 piksler
Kontrast
1000:1
Lysstyrke
350 cd/m²
Format
16:9
Tilkobling
2 x HDMI, 1 x DisplayPort
Paneltype
IPS
Høyttalere
Nei
Betraktningsvinkel
178˚ / 178˚
Strømforbrug
51 watt
Responstid
1 ms
Mål
61,5 x 57,4 x 27,4 cm
Vekt
6,1 kg