Skærmens metalfod er med til at løfte den højt over bordet.

AOC AGON AG273QZ 27

AGON AG273QZ er en suveren skjerm, men du bør være en ihuga pc-spiller for å forsvare prisen.

av Morten Skeldal Østergaard #Skjerm #MSI
9.4

Den nye 27-tommeren fra AOC gir et førsteklasses bilde, men det er egentlig en selvfølge til denne prisen.

AGON AG273QZ har da heller ikke problemer med å forsvare den høye prisen. For det første er som sagt bildet særdeles godt, spesielt når det skal oppdateres raskt i actionfylte skytespill. Vi ser ingen tegn til de småfeilene i bildet som ofte ødelegger spillopplevelsen på billigere skjermer. AMD Freesync sørger for å synkronisere bildestrømmen fra skjermkortet med skjermen, og dermed slipper du bilder som bare er delvis oppdatert.

Det er ingen skjemmende knapper på forsiden av skjermen, men det er likevel lett å stille den inn etter egne ønsker. Det sitter nemlig en liten styrespak under logoen nederst. Den bruker du til å navigere i skjermmenyene. Det er for eksemepel gjort på et øyeblikk å bytte fargeprofil hvis du har avsluttet et spill og vil ha en annen profil når du jobber med tekstbehandling.

Også fysisk kan AG273QZ stilles inn som du vil. Du kan vippe, vri, heve og senke skjermen med et enkelt grep, og du kan vippe den på høykant hvis du for eksempel vil jobbe med lange tekstdokumenter eller nettsider. Sammen med skjermtilkoblingene nederst finner vi også en hub med fire USB-porter. Dermed slipper du å dra alle USB-kablene hele veien til datamaskinen.

Det er en kjensgjerning at alt utstyr som er beregnet på pc-spill koster ekstra. Ofte koster gaming-produktene ganske mye mer enn vanlige mus, skjermer og tastaturer, og AGON 273QZ 27 er intet unntak. De billigste 27-tommers skjermene koster i dag under 2000 kroner. I det perspektivet virker prisen på nesten 9000 kroner svært høy, og det er spesielt spillfunksjonene du betaler for i AGON AG273QZ.


+ Fantastisk bilde

+ Integrert USB-hub

+ Lett å stille inn

Konklusjon

AGON AG273QZ er en suveren skjerm, men du bør være en ihuga pc-spiller for å forsvare prisen.

Spesifikasjoner

Merke
MSI
Størrelse
27 tommer
Oppløsning
2560 x 1440 piksler
Kontrast
1000:1
Lysstyrke
400 cd/m²
Format
16:9
Tilkobling
DisplayPort 1.4 x 2, HDMI 2.0 x 2, USB 3.2 x 4, 3.5mm Audio Jack x 2 (Mic In/Headphone Out)
Paneltype
TN
Høyttalere
Ja, 2 x 5 watt
Strømforbrug
52 watt
Responstid
0,5 ms
Mål
562,4 x 613,5 x 289,45 mm
Vekt
8,4 kg
Annet
Oppdateringsfrekvens: 240 Hz