Den brede fod er et solidt fundament for skærmen.

MSI Optix G273QF

MSI G273QF er en utmerket skjerm, men til denne prisen burde vi få en bedre kontrast og mer ergonomiske innstillingsmuligheter.

av Morten Skeldal Østergaard #Skjerm #MSI
7.9

Bildet er skarpt og lyssterkt, men kontrasten er ikke helt topp i MSIs nye 27 tommer skjerm, Optix G273QF.

Tallet som skjermprodusentene bruker til å angi kontrasten, viser forskjellen mellom de absolutt mørkeste og lyseste områdene som skjermen kan vise. I Optix G273QF er det tydelig at pikslene som skulle vært helt sorte i stedet fremstår som mørkegrå, og det går ut over kontrasten.

Bildet er ellers fint, og skjermen har spesielle egenskaper som gir gode pc-spillopplevelser. Det er blant annet en oppdateringsfrekvens på 165 Hz som bidrar til å gi et flimmerfritt bilde, og skjermen har både FreeSync og G-Sync innebygd, slik at den kan synkronisere videobildene som vises på skjermen med bildestrømmen fra grafikkortet, uansett hvilken av de to store produsentene Nvidia og AMD som har produsert det.

Det er ingen sak å montere skjermen uten bruk av verktøy. Foten på bordet og armen som holder skjermen skrus raskt sammen med en fingerskrue, og så kan skjermen bare klikkes på plass. Det tar bare noen få minutter.

Når skjermen er montert, er det ikke så mange muligheter til å endre de ergonomiske innstillingene. Du kan bare vippe den litt frem og tilbake.

Det er bare en smal ramme rundt skjermen, og det er ikke avsatt plass til høyttalere. Du finner heller ingen knapper på forsiden, og det er bare en av/på-knapp nederst på skjermen.

På baksiden sitter det i stedet en liten og smart styrepinne som styrer skjermens innstillinger.

 


+ Lyssterkt bilde

+ Høy oppdateringshastighet

– Få ergonomiske muligheter

 

 

Conclusion

MSI G273QF er en utmerket skjerm, men til denne prisen burde vi få en bedre kontrast og mer ergonomiske innstillingsmuligheter.

Spesifikasjoner

Merke
MSI
Størrelse
27 tommer
Oppløsning
2560 x 1440 pixels
Kontrast
1200:1
Lysstyrke
300 nits
Format
16:9
Tilkobling
1x Display Port (1.2), 2 x HDMI (2.0)
Paneltype
IPS
Høyttalere
Nej
Betraktningsvinkel
178 grader
Strømforbrug
32 watt
Responstid
1 ms GTG
Mål
61,5 x 44,5 x 22,8 cm
Vekt
4,5 kg