Der er ingen knapper på forsiden. Indstillingerne styres med en lille pind på bagsiden.

MSI Optix MAG272CQR

Liker du buede skjermer, blir det ikke stort bedre enn denne 27-tommeren fra MSI.

av Morten Skeldal Østergaard #Skjerm #MSI
9.2

Den nye MSI-skjermen leverer et fantastisk bilde, men det tar litt tid å venne seg til den kraftig buede formen. Det oppstår for eksempel en litt pussig effekt når man bruker skjermen til å spille eller se film, og det du ser på skjermen panoreres. Det ser nesten ut som om deler av skjermbildet beveger seg raskere enn andre. Hvis du allerede vet at buede skjermer er tingen for deg, er det likevel ikke noe å tenke på. Skjermen byr på høy kvalitet i alle ledd, og prisen er faktisk ganske rimelig med tanke på den høye standarden.

Bildet er skarpt og lyssterkt, og skjermen takler et stort fargespektrum. Det er tydelig forskjell når man stiller den ved siden av en mer konvensjonell 27-tommer.

MAG272CQR kommer først og fremst til sin rett i raske dataspill. Oppdateringsfrekvensen på 165 Hz sammen med FreeSync-synkronisering får bildet til å gli flytende og helt uten hakking over skjermen.

MSI-skjermen har også gode ergonomiske egenskaper. Du kan heve og senke den ved ta godt tak på begge sider, og du kan vippe den opp og ned på det solide opphenget, slik at det er lett å få optimal betraktningsvinkel. Skjermen kan ikke roteres sideveis på foten eller vippes opp på høykant, men sistnevnte er heller ikke relevant på grunn av den buede formen.

Skjermmen er omgitt av en forsvinnende smal svart ramme, og den virker faktisk mindre enn mange andre skjermer på 27 tommer. Derimot er den ganske tung takket være den massive metallfoten som gjør at den står absolutt fjellstøtt på bordet.

Løsningen for å stille inn skjermen er ganske elegant. I stedet for knapper har den en enkel, liten og rød styrespak på baksiden. Når du trykker på den, ser du en meny på skjermen der du kan navigere i menyene og endre fargebalanse eller kontrast uten å måtte rote med en rekke nesten identiske knapper som det er vanskelig å se. Menyen er til og med oversatt til norsk.

 


+ Nydelig bildekvalitet

+ Høy oppdateringsfrekvens

+ Norsk meny

 

Konklusjon

Liker du buede skjermer, blir det ikke stort bedre enn denne 27-tommeren fra MSI.

Spesifikasjoner

Merke
MSI
Størrelse
27 tommer
Oppløsning
2560 x 1440 piksler
Kontrast
3000:1
Lysstyrke
300 nits
Format
16:9
Tilkobling
HDMI, DisplayPort
Paneltype
VA
Høyttalere
Nei
Betraktningsvinkel
178/178 grader
Strømforbrug
61 watt
Responstid
1 ms
Mål
61,15 x 56,0 x 26,7 cm
Vekt
5,9 kg