Philips 276e7qdab

En skarp og fin skjerm med god fargemetning og høy kvalitet

av Mikkel Jacobsen #Skjerm #Philips
8.5

276e7qdab er en flott Philips-skjerm med kraftig fargemetning, og det er ingenting å utsette på bildekvaliteten i spill og film. Alt fremstår som klart og fargerikt.

I Windows og ulike nettlesere blir likevel fargepaletten enten litt for utvasket eller for kraftig. Det betyr ikke at bilder og video på nettet sliter med de samme fargeproblemene. Det virker som om det bare er fargene rundt som påvirkes. Det er likevel ikke verre enn at det er til å leve med, og det er også forskjellige muligheter for å stille inn skjermen etter behov. Det krevde likevel en del prøving og feiling før jeg fikk et tilfredsstillende resultat.

Dynamisk bildekvalitet
Det finnes muligheter for å tilpasse bilde og fargeskala dynamisk, alt etter hva som skjer på skjermen. Det er funksjoner som er lett å overse, men bildet i spill og video er alltid en fryd å se på, så det ser ut til at automatikken fungerer etter hensikten.

Fra tid til annen opplevde jeg likevel at skjermen tilsynelatende umotivert begynte å endre lysinnstillingene og gikk fra lyst til mørkt og tilbake igjen. Feilen var imidlertid vanskelig å fremprovosere, og det kan ha vært et forbigående problem i testperioden.

Kranglete innstillinger
Det virker som om de dynamiske innstillingene fungerer, men det burde vært flere manuelle justeringer. Det er heller ikke helt lett å betjene dem som finnes, da alt foregår med en enkelt knapp på baksiden av skjermen. Knappen fungerer som en slags styrespak som gir tilgang til forskjellige funksjoner, alt etter hvilken vei man flytter den. Det lærer man seg fort, men det er litt plundrete i starten.

Likevel er det ikke til å komme utenom at skjermen gir et skarpt og godt bilde med lav responstid. Den er behagelig for øynene selv etter mange timers krevende bruk, og den fungerer glimrende til både arbeid og fritid.

Les mer om skjermen hos Philips

Conclusion

En lekker skjerm med flotte farger, men vi savner flere manuelle innstillinger.

Spesifikasjoner

Merke
Philips
Størrelse
27 tommer
Oppløsning
1920 x 1080
Kontrast
1000 : 1
Lysstyrke
250 cd/m²
Format
16 : 9
Tilkobling
VGA, DVI-D, MHL-HDMI
Høyttalere
3 W x 2
Betraktningsvinkel
178° (V)/178° (L)
Strømforbrug
17,03 W
Responstid
5 ms