Webkameraet sidder på sin egen lille forhøjning oven på skærmen.

Philips 27e1n5600HE

Høyttalere, webkamera og Windows-pålogging med ansiktsgjenkjenning. 27e1n5600HE har alt.

av Morten Skeldal Østergaard #Skjerm #Philips
8.3

Philips 27e1n5600HE er mer enn en vanlig dataskjerm. Den er så full av funksjoner at den kan gi den stasjonære datamaskinen mange av de samme mulighetene som en bærbar. Bildet er i 16:9-format med en oppløsning som passer godt til skjermens størrelse. Bakgrunnsbelysningen av skjermens bildepanel kunne godt ha vært kraftigere etter vår smak, men i det minste er lyset likt fordelt over hele skjermen, og det er ikke alltid en selvfølge.

Skjermen har en fin fargegjengivelse og kontrast, og overflaten er matt og nesten helt uten reflektering av lyset fra omgivelsene.

Det innebygde nettkameraet kan ikke bare brukes til videosamtaler. Det har nemlig også en innebygd infrarød linse slik at det kan fungere sammen med Windows Hello-funksjonen til å logge på operativsystemet så fort du setter deg foran skjermen. Kameraet har en stor fysisk skyveklaff til å lukke linsen, og en tydelig oransje markering foran linsen viser tydelig at kameraet er trygt lukket, slik at ingen kan smygtitte.

Tilkoblingene bør dekke de fleste behov med DisplayPort, HDMI og USB-C. Det finnes også en USB-hub med fire porter slik at du kan koble utstyr som mus og tastatur til skjermen i stedet for å bruke USB-portene på datamaskinen. Det er ingen knapper foran på skjermen. Hvis du vil endre skjerminnstillingene, må du i stedet bruke en liten styrespak på baksiden. Vi måtte famle litt etter den de første gangene vi trengte den. Men når du først har kontroll på det, er det et godt redskap som du kan bruke til å styre rundt i skjermmenyene. Du navigerer i innstillingsmenyen på skjermen ved å skyve styrespaken opp, ned eller til sidene, og når du vil velge et menypunkt er det bare å trykke inn styrespaken.

Selv når du roter rundt på baksiden, står skjermen bom stille på bordet takket være en sterk, sekskantet fot. Skjermen holdes dessuten oppe ved hjelp av en minst like solid metallarm.


+ Flott bilde

+ Mange funksjoner

– Ikke like lyssterk

Conclusion

Høyttalere, webkamera og Windows-pålogging med ansiktsgjenkjenning. 27e1n5600HE har alt.

Spesifikasjoner

Merke
Philips
Størrelse
27"
Oppløsning
2560 x 1440 pixels
Kontrast
1000:1
Lysstyrke
300 cd/m²
Format
16:9
Tilkobling
HDMI 1.4 x 1, DisplayPort 1.2 x 1, USB-C 3.2 Gen 1
Paneltype
IPS
Betraktningsvinkel
178°/178°
Responstid
4 ms
Mål
61,4 × 52,4 × 21,2 cm
Vekt
6,57 kg