Philips 328E8QJAB5

32 tommer gir rikelig plass til flere programvinduer, men Full HD-oppløsning er for lite for en så stor skjerm.

av Mathias Alsted Lund Flinck #Skjerm #Philips
7.1

Dette er en pc-skjerm, og ikke en tv. Størrelsen på 32 tommer gjør at man lett kan komme til å tro at Philips 328E8QJAB5 egentlig hører hjemme i et tv-møbel, og ikke på skrivebordet. Det er imidlertid mange fordeler ved å ha en så stor skjerm når man jobber med en pc.

Skjermen har nemlig mengder av plass til mange åpne programvinduer samtidig.

Dessverre er oppløsningen på 1920 x 1080 piksler for lav for en så stor skjerm. Ikonene på oppgavelinjen blir for eksempel så store at de virker uskarpe og litt pikselerte, og det er ikke særlig pent å se på når man sitter 40 centimeter fra skjermen. Med høyere oppløsning ville også hvert vindu tatt mindre plass på skjermen; man ville fått plass til flere vinduer, og detaljene ville vært vesentlig skarpere.

 

Perfekt krumming
Det er overraskende lett å skaffe seg oversikt over alt som skjer på den store skjermflaten. Skjermen er nemlig buet, og i dette tilfellet er det mer enn et oppsiktsvekkende designtriks.

Det har faktisk den virkningen at det er lett å se hele skjermbildet uten å pådra seg nakkeskader ved at man hele tiden må vri på hodet for å se hva som skjer i hjørnene. Betraktningsvinkelen er stor, og kvaliteten på skjermbildet er nesten uendret når man ser det ovenfra eller fra siden.

Det gjør det også mulig å nyte den fine fargegjengivelsen og kontrasten, som sørger for svært naturtro og gode bilder. Det er snert i fargene og mange nyanser, noe som gir levende og dynamiske bilder enten man ser video eller stillbilder.

De store betraktningsvinklene gjør også at man lever godt med de ganske begrensede fysiske justeringsmulighetene. Skjermen kan bare vippes og roteres en smule, mens du må legge bøker under foten hvis du vil ha den høyere. Det er ikke mulig å senke den.

+ Stort skjermbilde
+ God fargegjengivelse
– Innstillingsmuligheter
– Lav oppløsning

 

Nærmeste forhandler:

www.philips.no

Conclusion

En stor skjerm med god arbeidsplass, men oppløsningen er for lav og det er for få fysiske tilpasningsmuligheter.

Spesifikasjoner

Merke
Philips
Størrelse
31,5 tommer
Oppløsning
1920 x 1080 piksler
Kontrast
3000 : 1
Lysstyrke
250 cd/m2
Format
16 : 9
Tilkobling
VGA, DisplayPort, HDMI
Paneltype
LCD
Høyttalere
2 x 3 W
Betraktningsvinkel
178 grader
Strømforbrug
43,82 W (i bruk) / 0,5 W (dvale)
Responstid
5 ms
Mål
72,1 x 52,5 x 22,3 cm
Vekt
7,2 kg