Web-kameraet på toppen kan klikkes op, når der er brug for det.

Philips 439P9H SuperWide Curved LCD Display

Den superbrede skjermen fra Philips lar deg jobbe mer effektivt med flere åpne vinduer på skjermen.

av Morten Skeldal Østergaard #Skjerm #Philips
9.6

Den superbrede Philips-skjermen er et særdeles godt alternativ til å ha to skjermer side om side. 439P9H har nemlig nøyaktig samme bredde som to vanlige 16 : 10-skjermer stilt ved siden av hverandre.

Selv om vi visste hva vi fikk, ble vi likevel overrasket da skjermen først sto på bordet. Den er ekstremt bred; faktisk tre ganger så bred som den er høy. Bredden på vanlige skjermer er sjelden mer enn det doble av høyden.

Skjermen er litt buet, slik at du slipper å få for skrå betraktningsvinkel i ytterste del av skjermbildet. Det fungerer fint, men det er likevel vanskelig å utnytte hele bredden hvis man ikke setter seg noe lenger unna enn man ville gjort med en mer tradisjonell skjerm.

Selv om man er vant til å bruke to skjermer, er det en ny opplevelse å ha en så bred skjerm uten rammene fra de to skjermene som ville vært alternativet, midt i synsfeltet. Vi begynte helt naturlig å ha det viktigste arbeidsvinduet i midten, og da er det faktisk rikelig med plass til et vindu på hver side av dette. Skjermen er et fantastisk hjelpemiddel til kontorarbeid der du skal skrive en tekst mens du henter informasjon fra for eksempel en nettleser.

Bildet er skarpt og lyssterkt, og kontrasten er førsteklasses med en svært mørk gjengivelse av svart.

Skjermen er ikke spesielt beregnet på spill, så du får ingen dedikerte spillfunksjoner. Det samme gjelder film, som rett og slett er for smale til å fylle skjermen. Det gjelder også de bredeste Hollywood-filmene.

At skjermen først og fremst er beregnet på kontorbruk, understrekes av de mange tilkoblingene. Det sitter en komplett dokkingstasjon på undersiden, slik at du kan koble til utstyr som tastatur, mus og nettverkskabel via skjermen, og koble til en pc ved hjelp av en USB-C-kabel. Du får også tilgang til det innebygde nettkameraet som spretter opp fra toppen av skjermen når du har behov for det.

Foten er den mest robuste vi noen gang har sett på en skjerm. Det er en tung metallfot som ikke rikker seg av flekken når du tar tak i skjermen for å vippe eller vri den litt.


+ Fantastisk verktøy

+ God bildkvalitet

– Skjermen er for bred for visse bruksområder

Conclusion

Den superbrede skjermen fra Philips lar deg jobbe mer effektivt med flere åpne vinduer på skjermen.

Spesifikasjoner

Merke
Philips
Størrelse
43,4 tommer
Oppløsning
3840 x 1200 piksler
Kontrast
3000:1
Lysstyrke
450 cd/m²
Format
32:10
Tilkobling
2x DisplayPort 1.4, 1 x HDMI 2.0b, 2 x USB-C 3.2 Gen 1, 4 x USB 3.2, Ethernet
Paneltype
VA
Høyttalere
2 x 5 W
Betraktningsvinkel
178° (horisontalt)/178° (vertikalt)
Strømforbrug
41,8 watt
Responstid
4 ms
Mål
1058 × 560 × 303 mm
Vekt
14,37 kg
Annet
Innebygd nettkamera