Webkameraet popper op i toppen, når du trykker på det.

Philips 45b1u6900ch

Den ekstremt brede Philips-skjermen gjør det til en fornøyelse å jobbe med mange vinduer åpne samtidig.

av Morten Skeldal Østergaard #Skjerm #Philips
8.5

Philips 45B1U6900CH er ganske nær å være den optimale skjermen for kontorarbeid ved datamaskinen.

Skjermen måler 44,5 tommer (113 centimeter) diagonalt fra hjørne til hjørne, og formatet er det nærmest latterlig brede 32:9. Skjermen er med and­re ord nøyaktig dobbelt så bred i forhold til høyden som en vanlig pc­skjerm, og vi hadde uten problemer fem vinduer åpne ved siden av hverandre. Hvor ofte man faktisk har behov for det, kommer selvsagt an på hvordan man jobber, men det er i hvert fall fint å ha muligheten.

De programmene og tjenestene som er i stand til å utnytte hele bredden, tar seg fantastisk godt ut. Vi ble fullstendig oppslukt av Google Maps med satellittvisning på hele skjermflaten. Bildebehandling og videoredigering med mange paletter og verktøy fungerer også særdeles fint. Tv-serier og filmer fra for eksempel Netflix er derimot mindre vellykket, da de svarte feltene på hver side av bildet tar opp like stor plass som selve filmen.

Den store skjermen tar selvfølgelig mye plass i bredden, og den buede formen gjør den også ganske dyp. Den krever altså et romslig skrivebord.

Skjermen er lyssterk, og målingene våre viste at lyset er jevnt fordelt over den store flaten. På en helt flat skjerm med denne bredden ville fargene virket utvasket i ytterkantene av skjermen, men her er ikke det noe problem. Skjermen buer seg nemlig inn mot deg på en slik måte at du slipper å få en altfor skrå synsvinkel på de ytterste delene av skjermbildet. Det er mange tilkoblinger på baksiden og den ene kortsiden. I tillegg til HDMI og DisplayPort til bildesignalet er det også en USB-hub, slik at du kan koble annet utstyr til pc-en via skjermen.

På toppen av skjermen spretter nettkameraet opp når du trykker på det. Det er en smart løsning. Når du trykker det ned igjen, er du nemlig sikker på at ingen følger med gjennom kameraet når du ikke bruker det selv.

Betjeningen er skjermens svakeste punkt: Du må føle deg frem langs den nederste kanten, og det tar unødvendig lang tid når du for eksempel vil endre fargeinnstillingene.

Philips 45B1U6900CH er stor og tung, men den elegante metallfoten sørger for at den står fullstendig i ro. Vekten til tross er det ingen sak å skyve skjermen opp eller ned, slik at den får nøyaktig riktig høyde.


+ Stort og flott bilde

+ Lett å justere høyden

– Irriterende betjening

Conclusion

Den ekstremt brede Philips-skjermen gjør det til en fornøyelse å jobbe med mange vinduer åpne samtidig.

Spesifikasjoner

Merke
Philips
Størrelse
44,5 tommer
Oppløsning
5120 x 1440 pixel
Kontrast
3.000:1
Lysstyrke
450 cd/m²
Format
32:9
Tilkobling
HDMI 2.0 x 2, DisplayPort 1.4 x 1, USB-C, 2x 3.5mm, USB 3.2 Gen 2, USB-A x 4, USB C
Paneltype
VA LCD
Høyttalere
2 x 5 W
Betraktningsvinkel
178° / 178°
Strømforbrug
39,4 W
Responstid
4 ms
Mål
108,5 x 51,5 x 23,8 cm
Vekt
12,96 kg