PHILIPS BDM4350UC/00

Philips BDM4350UC/00

Knivskarp storskjerm

av ERK #Skjerm #Philips
9.0

Dette er første gang vi tester en rendyrket dataskjerm som er så enormt stor som BDM4350UC fra Philips. Skjermflaten er på hele 43 tommer, altså 109 centimeter, og selvfølgelig i 4K-oppløsning som er fire ganger høyere enn den vanlige Full HD-oppløsningen. Det er også den gode oppløsningen og høye bildekvaliteten som gjør det til en fornøyelse å se på skjermen. Installasjon og oppsett går som på skinner. Bare pakk ut skjermen, skru fast føttene den skal stå på, og koble den til datamaskinen med en av de tre medfølgende kablene.

Før du kommer så langt, må du likevel forsikre deg om at maskin og skjermkort i det hele tatt klarer å levere den høye 4K-oppløsningen. På vår test-pc med et nytt og kraftig skjermkort (GeForce GTX 970) og Windows 10, fungerte alt automatisk, og Windows 10 sørget også for å forstørre alle ikoner, vinduer og menyer.

Bildekvaliteten er svært god. Opplevelsen ved film og spill i 4K er helt rå, og skjermen reagerer lynraskt. Fargene overbeviser, og lys og kontrast er godt balansert. Det eneste lille ankepunktet er at de aller minste detaljene virker kunstig skarpe. Det finnes mange tilkoblingsmuligheter, og også her er Philips-skjermen blant de beste. Du kan koble til flere pcer og bruke bilde-i-bilde – altså visning av to bilder samtidig. Også i den forbindelsen setter vi pris på den brukervennlige menyen som er enkel å aktivere ved å bevege på den lille styrespaken under høyre side av skjermen.

Conclusion

En stor og god 4K-skjerm for pc-en. Bildet er suverent godt, og prisen er rimelig.

Spesifikasjoner

Merke
Philips
Størrelse
43 tommer
Oppløsning
: 3840 x 2160 pixel
Tilkobling
2 x HDMI/MHL, 2 x DisplayPort, 4 x USB 3.0
Paneltype
IPS LCD
Høyttalere
Ja
Betraktningsvinkel
178 grader
Vekt
9,7 kg
Annet
97 x 26 x 63 cm