Foden har fuld kontakt med bordet, så den står rigtig godt fast.

Samsung C27RG50FQU

Samsung har hatt som mål å lage en billig skjerm for dataspill, og det har de stort sett klart.

av Morten Skeldal Østergaard #Skjerm #Samsung
7.8

Samsungs nye, buede 27-tommer har gode spesifikasjoner og en tiltrekkende pris, men det er også lett å se på hvilke punkter produsenten har spart for å få det til.

Det er lagt størst vekt på å levere et godt skjermbilde, og det synes. Dataspillere kan for eksempel glede seg over en oppdateringsfrekvens på hele 240 Hz, og bildet fremstår som godt og med god belysning.

Oppløsningen er bare Full HD. I en skjerm på denne størrelsen betyr det at det er mulig å se de enkelte bildepunktene i for eksempel konturene rundt bokstavene når du har øynene cirka 30 cm fra skjermen. Den forholdsvis lave oppløsningen henger gjerne sammen med høy oppdateringsfrekvens, så hvis du ikke bruker datamaskinen til spill, kan du med fordel satse på en skjerm med høyere oppløsning til omtrent samme pris.

Skjermen stilles inn ved hjelp av en liten styrespak midt under skjermen. Den er lett å finne, men menyen er ikke særlig brukervennlig, og det er vanskelig å finne det man leter etter. Det finnes ingen dedikert på/av-knapp. I stedet må du trykke på styrepinnen og holde den i et par sekunder for å slå av skjermen. Vi foretrekker en på/av-knapp, som finnes på alle andre skjermer vi har testet.

Hele undersiden av foten har kontakt med bordet den står på, så den beveger seg ikke når du tar tak i skjermen for å vippe den i en mer behagelig vinkel. Dessverre er det også det eneste du kan gjøre for å stille inn skjermen rent fysisk. C27RG50FQU kan verken roteres eller heves og senkes.


+ Høy oppdateringsfrekvens

+ Står stødig

– Lite brukervennlig meny

– Få ergonomiske justeringer

Conclusion

Samsung har hatt som mål å lage en billig skjerm for dataspill, og det har de stort sett klart.

Spesifikasjoner

Merke
Samsung
Størrelse
27 tommer
Oppløsning
1920 x 1080 piksler
Kontrast
3000:1
Lysstyrke
300cd/m²
Format
16:9
Tilkobling
2 x HDMI 2.0, 1 x DisplayPort 1.2
Paneltype
VA
Høyttalere
Nei
Betraktningsvinkel
178°(H)/178°(V)
Strømforbrug
48 watt
Responstid
4 ms
Mål
61,7 x 36,6 x 6,1 cm
Vekt
3,8 kg