Samsung CF591

Samsung CF591

Ny buet skjerm fra Samsung er perfekt til filmvisning på pc.

av Anders Daugaard #Skjerm #Samsung
8.4

Det koster ikke lenger en formue å kjøpe en stor skjerm med en oppløsning som er høyere enn Full HD. Derfor er det både overraskende og skuffende at Samsung CF591 ikke støtter høyere oppløsning enn «bare» Full HD. Den 27 tommer store, buede skjermen har imidlertid mange andre gode egenskaper.

En buet skjerm kan gi en følelse av å bli nærmest omfavnet av skjermbildet, som virker større og bredere enn på en vanlig flat skjerm. Det er spesielt interessant hvis du ser film på pc-en. Etter flere dagers testing er det faktisk en litt flat opplevelse å gå tilbake til en skjerm som ikke er buet. Den smale rammen rundt skjermen understreker det stilrene inntrykket enten du ser film, surfer på nettet eller skriver dokumenter.

Skjermen kan vippes frem og tilbake. Høyden er dessverre ikke justerbar, og skjermen er ikke klargjort for å festes på veggen. Det begrenser de ergonomiske mulighetene.

Samsung CF591 kobles til datamaskinen via HDMI, DisplayPort eller D-Sub, og det burde være tilstrekkelig for de fleste. Portene sitter på baksiden, der det også finnes en liten styrespak nede i det ene hjørnet. Den gjør det svært enkelt å navigere i skjermmenyen, der du blant annet kan justere lysstyrke, kontrast og skarphet, men ellers er innstillingsmulighetene begrenset.

Skjermen har naturtro farger, og tekst og bilder vises klart og tydelig. Kombinasjonen av oppløsning og skjermstørrelse betyr likevel at bildet ikke er helt knivskarpt hvis du ser nærmere etter.

Prisen er relativt høy, og det finnes gode alternativer for mindre penger hvis du bare vil ha en 27-tommer med Full HD-oppløsning.

Forhandlere av Samsung CF591 finner du på prisjakt.no.

Conclusion

Samsung CF591 med buet skjerm byr på en behagelig forskjell når du ser film eller spiller på pc-en. Hvis du derimot primært bruker maskinen til å surfe på nettet og sjekke epost, er det ingen grunn til å velge en buet skjerm.

Spesifikasjoner

Merke
Samsung
Størrelse
27 tommer (68,6 cm)
Oppløsning
1920 x 1080
Kontrast
3000 : 1
Lysstyrke
250cd/m2
Format
16 : 9
Tilkobling
HDMI, DisplayPort, D-Sub
Høyttalere
Ja
Betraktningsvinkel
178°/178°
Strømforbrug
45W/0,3W (i bruk/hviletilstand)
Responstid
4 ms
Mål
61,4 x 36,3 x 13,3 cm (uten fot)
Vekt
4,4 kg (med fot)