Knappene er tydelig merket.

Samsung S24H650GD

Her får du alt: Et godt skjermbilde og mange tilpasningsmuligheter.

av Morten Skeldal Østergaard #Skjerm #Samsung
9.5

Foten på Samsung S24H650GD er blant de største vi har sett på en 24-tommers skjerm. Du skal ha god plass på skrivebordet for å få plass til den rektangulære foten. Fordelen med den store og tunge foten er at skjermen står som boltet fast. En kraftig sylindrisk arm holder den høyt hevet over bordet, og det krever lite kraft å skyve skjermen opp og ned eller vri den til en av sidene. Hvis du skyver den helt opp, kan du til og med sette skjermen på høykant.

Skjermen benytter Samsungs egen PLS-teknologi, og selskapet selv mener selvfølgelig at det gir bedre bildekvalitet enn med konkurrentenes skjermer i samme prisklasse. Vi er tilbøyelige til å gi dem rett: S24H650GD leverer et godt og lyssterkt bilde med naturtro farger. Betraktningsvinkelen er helt på høyde med gode IPS-skjermer. Du kan flytte deg både opp, ned og til sidene uten at det går nevneverdig utover fargegjengivelsen.

16 : 10-formatet betyr at skjermen er litt høyere i forhold til bredden enn de fleste andre skjermer. Det er spesielt en fordel hvis du jobber mye på nettet eller skriver mye tekst.

Som noe litt uvanlig i dag har S24H650GD en rad med tydelig merkede knapper på fronten. Produsenten har altså ikke falt for fristelsen til å plassere dem under eller på baksiden, og dermed slipper du å gjette og prøve deg frem. Det er bare å trykke på knappen for funksjonen du er ute etter. Det går for eksempel på et blunk å endre fargetemperatur på skjermen, slik at den blir mer rødlig og dermed mer skånsom for øynene i en sen kveldstime.

På baksiden finner du innganger for HDMI, DisplayPort og VGA, og det er trolig at minst én av dem passer for ditt behov. I tillegg har skjermen en liten integrert USB-hub med to porter til utstyr som mus og tastatur, slik at du slipper å drekke ledninger helt til datamaskinen, som gjerne står litt lenger unna.

 


+ Knapper med tydelige markeringer

+ God ergonomi

+ Svært godt skjermbilde

Conclusion

Her får du alt: Et godt skjermbilde og mange tilpasningsmuligheter.

Spesifikasjoner

Merke
Samsung
Størrelse
24 tommer
Oppløsning
1920 x 1200 piksler
Kontrast
16:10
Format
250 cd/m2
Tilkobling
DisplayPort, HDMI, VGA
Paneltype
PLS
Betraktningsvinkel
178 grader
Strømforbrug
28 watt
Responstid
4 ms
Mål
55,9 x 54,6 x 23,6 cm
Vekt
6,7 kg