Farvegengivelsen er virkelig god i Samsung S8.

Samsung S8 UHD S27A800U

Samsung S8 får til og med Windows til å se litt bedre ut med høy oppløsning og god fargegjengivelse.

av Morten Skeldal Østergaard #Skjerm #Samsung
9.0

Samsung S8 koster litt mer enn de fleste 27” skjermer, men leverer også flotte bilder og har god ergonomi.

Skjermen med Ultra HD-oppløsning har fire ganger så mange piksler som på en Full HD-skjerm. Noe som mange produsenter ofte kaller 4K. Det høyoppløste bildet gjør at alt skjerminnhold vises sylskarpt. Selv noe så dagligdags og velkjent som Windows ser flottere ut når det brer seg utover de imponerende 3840 x 2160 pikslene.

Det hjelper også at skjermens fargegjengivelse er svært bra. Vi savnet litt flere detaljer i de mørke områdene på filmer og TV-serier, men ellers var det vanskelig å finne noe å sette fingeren på, uansett hva slags innhold som ble vist på skjermen.

Samsung S8 har også en innebygd USB-C-port, slik at du enkelt kan koble til en bærbar pc og bruke S8 som ekstra skjerm. Pc-en lades også opp samtidig hvis den støtter lading via USB-C-porten.

Skjermen står godt fast på en solid og stabil metallfot. Det er en smule irriterende at du trenger å bruke en stjerneskrutrekker for å kunne montere foten fast til skjermen, men det er i det minste ikke noe du trenger å gjøre mer enn én gang.

Når du har fått alle delene montert sammen, er det ganske enkelt å justere skjermen slik at du får den til å stå akkurat sånn som du vil. Skjermen kan både heves og vippes, og i tillegg kan du sette den på høykant slik at det blir veldig mye enklere når du har lange dokumenter med veldig mye tekst som du trenger å lese.

 


+ Flott bilde

+ Kan lade en bærbar pc

– Litt vanskelig å montere

Conclusion

Samsung S8 får til og med Windows til å se litt bedre ut med høy oppløsning og god fargegjengivelse.

Spesifikasjoner

Merke
Samsung
Størrelse
27 tommer
Oppløsning
3840 x 2160 pixels
Kontrast
1000:1
Lysstyrke
300 cd/m²
Format
16:9
Tilkobling
HDMI, DisplayPort, USB-C
Paneltype
IPS
Høyttalere
Nej
Betraktningsvinkel
178 grader
Responstid
5 ms
Mål
61,55 x 55,19 x 19,64 cm
Vekt
6,7 kg